Suriye'de kirli ittifak belgelendi

Suriye'de kirli ittifak belgelendi

GÜNDEM Haberleri

El Kaide'nin Suriye kolu Irak Şam İslam Devleti, rejimin insanlık suçunu dünyaya duyuran AA'nın Halep bürosunu basarak Esad'a hizmet ettiğini ispatladı.

Suriye'de ortak katliamlar yapan El Kaide ve Esad ikilisi bu defa da Türk medyasını hedef aldı. El Kaide'nin Suriye'deki unsurlarından biri olan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Halep'in Şeyh Neccar bölgesinde bulunan Anadolu Ajansı'nın (AA) bürosuna baskın düzenledi. Baskında AA'nın uydu cihazları başta olmak üzere bütün teknik ekipmana el konuldu. Büroyu dağıtan militanlar daha sonra olay yerinden ayrıldı. IŞİD'in baskınından önce haber yapmak için başka bir bölgeye geçen AA ekibi ise saldırıdan kurtuldu. Bölgedeki yerel muhabirlere ait iki araca de el koyan İŞİD militanları, daha önce de yerel muhabirlerle birlikte aralarında Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün de bulunduğu birçok gazeteciyi kaçırmıştı."TEHDİT EDİLİYORDUK"
Dün gazetemizi ziyaret ederek yazıişleri haber toplantısına katılan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, IŞİD tarafından daha önce tehdit edildiklerini söyledi. Kemal Öztürk, "Suriye'den yaptığımız haberler sebebiyle IŞİD tarafından uzun süredir tehdit ediliyorduk. AA Arapça Yayın Genel Koordinatörü Turan Kışlakçı ve Halep'teki muhabirimiz Samet Doğan'a yönelik ölümle tehdit telefonları geliyordu" dedi. Pazartesi günü manşetten yayınladığımız "IŞİD'in sahibi Esad ve Maliki!" başlıklı haberimizin bir benzerinin de kendileri tarafından yapıldığını, yaşanan baskın olayının bu haberlerin sonucu olduğunu söyleyen Öztürk; kendisinin de Halep'e gittiğini ve haberler yaptığını belirtti. Kemal Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: nbsp;
"İlk defa Halep'te IŞİD ile temasım oldu. Bizim bulunduğumuz bir ortamda muhaliflerle IŞİD arasında bir kontrol noktasının hakimiyetini almak amacıyla silahlı çatışma yaşandı, yaralananlar oldu. Çok sert ve kimseyle diyalog içinde olmayan maskeli kişilerdi. Şimdi orada bütün muhalifleri sindirmeye çalışıyorlar. Bu gruplarla ilgili geniş araştırmalarımız oldu. Ulaştığımız bilgiler karşısında şok olduk. IŞİD'in üst düzey komutanlarından biri Esad'ın ordusunda generalmiş. Bir defa daha kanaat getirdik ki, Esad ve bu gruplar işbirliği içinde. Bu yöndeki haberlerimiz bizi hedef yapmalarına vesile oldu." nbsp;
CENEVRE ETKİLENECEK
Suriye'de Esad yönetiminin, "İnsanlık Suçu Belgeleri"nin İngiltere merkezli, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu tarafından AA ile birlikte TRT, Guardian ve CNN International'a ulaştırıldığını aktaran Kemal Öztürk, "Deliller uzman kişiler tarafından incelendi. Hatta fotoğraflar Ceasar adı verilen gizli tanık tarafından bizzat çekilmiş. Ki, bu kişi adli fotoğrafçı, yani uzman bir isim. Fotoğraflarda iki farklı numara var; bir tanesi hastanede doktorun yaptığı ölüm tespit numarası, diğeri ise olay mahallinde verilen numara. Bu sebeple şu ana kadar benzer savaş suçları içerisinde ortaya konulan en kuvvetli delil diyebiliriz" dedi.
Öztürk, AA'nın bu fotoğrafları 6 dilde dünyaya duyurduğunu ve Cenevre-2 öncesi ciddi anlamda algı değişikliğine yol açtığını kaydederek, "Bu fotoğraflar, hem sayı hem de içerik bakımından çok ciddi deliller. Cenevre Konferansı sırasında yansımalarını hep birlikte göreceğiz. Özellikle İran ve Rusya'nın vereceği tepkiler Suriye'nin geleceği konusunda çok etkili olacak. Sayın Başbakanımız da Brüksel'de konu ile ilgili Avrupalı muhataplarına gereken görüşmeleri yapıyor" diye konuştu. Kemal Öztürk, AA ekiplerine yönelik saldırı endişesiyle Suriye'deki ofislerini kapattıklarını, mobil ekipler aracılığıyla Suriye'de faaliyette bulunduklarını açıkladı.
KANLI?İTTİFAKIN?İTİRAFI
Bu arada Suriye'de yakalanan IŞİD üyeleri sorgularında Devlet Başkanı Esad'la ilişkilerini itiraf etti. Baas rejiminden talimat aldıklarını söyleyen teröristlerden biri, "Sivilleri vurduk. Yaralılar faydalanmasın diye ambulansları yaktık. Muhaliflere katılan askerlerin peşine düştük" dedi. Osman SAĞIRLI/TÜRKİYE GAZETESİ nbsp;
nbsp;Suriye'de kirli ittifak belgelendi
AA Genel Müdürü Kemal Öztürk yazıişleri toplantımıza katıldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...