Stockholm adım attı: Vize esnekliği ilk günden başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Stockholm adım attı: Vize esnekliği ilk günden başladı

Gündem Haberleri

Türkiye’nin onayına İsveç hızlı tepki verdi. Terör ve dinî değerlere yönelik tavır gözden geçirilecek, Kur’ân yakma eylemleri yasaklanacak. Stockholm yönetimi, Türklere vize kolaylığını da başlattı.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Vilnius’taki üçlü zirvede Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliğine onay vermesinin yankıları sürüyor. İsveç’te yaşayan Türkler daha ilk günden özellikle vize kolaylığı konusunda olumlu adımlar atıldığını belirterek ‘kazanan biz oluruz’ vurgusunda bulundu.

ERDOĞAN'IN KAYBETMESİ BEKLENİYORDU

Sorularımızı cevaplayan Uluslararası Demokratlar Birliği İsveç Temsilcisi Özer Eken “PKK ve FETÖ konusunda sürpriz gelişmelere hazırlıklı olalım” çıkışında bulundu. "Esasen burada bütün hesaplar Erdoğan’ın kaybetmesi üzerine kuruluydu" diyen Eken, şu ifadeleri kullandı:

"Onu diz çöktüremeyince geri adım atıp, anlaşma yoluna gittiler. Ülke içindeki tahrikler de iç ve dış mihraklar eliyle organize yürütülüyordu. Kur’ân yakma eylemleri de yasaklanacak. Burada eğitim vizesi de işkence hâline gelmişti. Bazen yüksek öğrenim gören bir Türk 6 ay bekletiliyordu.

Ayrıca evlilik birleşimleri 36 ay ötelenerek bir tür zulme dönüştürülüyordu. Anlaşmanın üstünden 24 saat geçmeden bu yönde birçok önemli adım atıldı ve işlemler hızlandı. Gidişatı hep birlikte izleyeceğiz ama son adım İsveç’te yaşayan Türkler açısından önemli artılar sağlar ve kazanan biz oluruz."

CİDDİ YANSIMALAR OLUR

Bölgede gazetecilik yapan Atilla Altuntaş ise ülkedeki PKK ve FETÖ konusuna vurgu yaptı. Gazeteci Altuntaş “Geldiğimiz noktada İsveç’te PKK terör örgütünün para toplama dâhil tüm dernek faaliyetleri yasaklandı. Örgüte tehditle para toplayan kişi 4,5 yıllık cezasını çektikten sonra Türkiye’ye iade edilecek. İsveç İstihbaratı (SEPO) ile MİT arasında ise ortak koordinasyon birimi çalışmalara başladı. Bu adım FETÖ ve PKK varlığına dair ciddi yansımaları olur” şeklinde konuştu.

IRKÇI ODAKLAR AZALDI

İsveç Nüans Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel de “Şu an nazik bir süreçten geçiyoruz. İsveç makamlarının verdiği sözler çok yakından takip edilmeli. Karşımızda teröre ve kutsal değerlere karşı devam eden saldırganlık konusunda sicili bozuk bir yönetim anlayışı var” ikazında bulundu.

Yüksel ayrıca İsveç’in AB Temsilcisi Tomas Töbe’ye de çok dikkat edilmesi gerektiği söyledi.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...