Son dakika! İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya cevap: 'İspat edersen ben, edemezsen sen istifa et'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya cevap: 'İspat edersen ben, edemezsen sen istifa et'

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haber: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'ye yönelik terör soruşturmasıyla ilgili değerlendirmesi sırasında gündeme getirdiği iddialara İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan cevap geldi. İmamoğlu iddialara ilişkin, "Bakan Soylu kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir yalan. İspat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik terör soruşturmasıyla ilgili gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu'nun kendisini telefonla aradığını söyleyen Bakan Soylu, "Bundan belli bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda CHP Genel Merkezi beni zaten sevmiyor, nolursunuz bana bu konuda yardımcısı olur musunuz? diye bir ricası da olmuştur. Ama ben kanun ne gerekiyorsa onu yaptık" ifadelerini kullandı. Soylu'nun açıklamalarının ardından İmamoğklu, sosyal medya hesabından hızlı bir cevap verdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ETİKETLEYİP ÇAĞRIDA BULUNDU

Ancak Bakan Soylu'nun açıklamalarından kısa bir süre sonra Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi. Soylu'nun iddialarını yalanlayan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da etiketleyerek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. İmamoğlu söz konusu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bakan Soylu 'Saygılarımla' diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir yalan! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. Hodri meydan."

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1608085781205090312

"BENDEN CHP İÇİN YARDIM İSTEDİ"

Bakan Soylu'nun İmamoğlu'na ilişkin sözleri şöyle:

"Bundan belli bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda CHP Genel Merkezi beni zaten sevmiyor, nolursunuz bana bu konuda yardımcısı olur musunuz? diye bir ricası da olmuştur. Ama ben kanun ne gerekiyorsa onu yaptık. Şimdi bir taraftan işine geldiği zaman alttan almasını bileceksin, diğer taraftanda dönüp hakaret edeceksin, ve bunu hak olarak göreceksin bu ikiyüzlülüktür. Ömrümüz boyunca böyle bir ikiyüzlülüğün sahibi olmadık.

İBB ile ilgili 1 soruşturma yok 3 soruşturma var. Bu 3 soruşturmanın tamamı da terör ile ilgili soruşturmalar."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...