Hatay'da deprem oldu, çevre illerde de hissedildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
GÜNDEM Haberleri

Son deprem haberi Hatay'dan geldi. İlk belirlemelere göre depremin büyüklüğü 4.8 olarak ölçüldü. Korkutan deprem çevre illerde de hissedildi. Depremle ilgili ilk açıklama Hatay'ın Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz'dan geldi. Yavuz "Şuan bize ulaşan ufak tefek hasarların dışında herhangi bir şey yok, ama sizin de bildiğiniz gibi deprem çok şiddetli bir depremdi. İnşallah korktuğumuz şeyler olmaz" dedi. Hatay Valisi Rahmi Doğan'da depreme ilişkin olumsuz bir durumun bildirilmediğini açıkladı. .

Korkutan deprem haberi Hatay'dan geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) edinilen bilgiye göre, saat 21.13 sıralarında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 11.67 km derinliğinde meydana gelen deprem Adana, Osmaniye, Mersin ve Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerde hissedildi. Depremi en fazla hisseden illerden biri de Gaziantep oldu. Şuan için herhangi bir can ve mal kaybına dair açıklama gelmedi. 

HATAY VALİSİ DOĞAN: OLUMSUZ DURUM İNTİKAL ETMEMİŞTİR

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin olumsuz bir durumun bildirilmediğini açıkladı. Vali Doğan  "İlimizde 21.13'de meydana gelen depremde şu ana kadar kurumlarımıza olumsuz bir durum intikal etmemiştir. Tüm birimlerimizle alan taraması yapıyoruz. Hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

İHA muhabirine açıklamada bulunan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, "Sizin de bildiğiniz gibi merkezi Kırıkhan olan bir deprem meydana geldi. Şiddetli bir deprem yaşadık, kriz masamızı oluşturduk kaymakamımızla beraber. Şuan bize ulaşan ufak tefek hasarların dışında herhangi bir şey yok ama sizin de bildiğiniz gibi deprem çok şiddetli bir depremdi. İnşallah korktuğumuz şeyler olmaz. Tekraren söylüyorum herhangi bir ihtiyaçta ihbar hattını kullanabilirsiniz" dedi.

BAKAN KOCA: OLUMSUZ ÇAĞRI YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, "Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi olumsuz bir çağrı gelmemiştir. Geçmiş olsun Hatay." ifadelerini kullandı.

HATAY DEPREMİ GAZİANTEP'TE DE PANİĞE NEDEN OLDU

Hatay'daki depremi en çok hisseden illerden biri Gaziantep oldu. Depremin yaşattığı korku nedeniyle İslahiye ilçesinde vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Panikleyen vatandaşlar evlerinin sallandığını belirterek kendilerini dışarıya attıklarını söyledi. 

Deprem Kahramanmaraş il merkezi ile Türkoğlu ilçesinde de hissedildi.

DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI?


Son günlerde peş peşe gelen deprem haberlerinin ardından vatandaşı korku sardı. Her ne olursa olsun herkesin bir deprem çantası olması gerekli. Pek deprem çantası nasıl hazırlanır ve içinde neler olmalıdır? Bu listeye dikkat!

Su: Kişi başına günlük bir litrelik şişe

Gıda: Bozulmayan ve uzun süre dayanan konserve yiyecekler

Manuel konserve açacağı ve diğer pişirme malzemeleri

İlk yardım çantası

Tabaklar, mutfak eşyaları ve diğer besleme malzemeleri

Ekstra pilli el feneri

Yangın söndürücü

Evcil hayvanınız için su ve yiyecek

Evcil hayvan taşıyıcısı

Evinizde, arabanızda ve iş yerinizde mutlaka deprem çantası bulundurmalısınız.

ACİL DURUM EŞYALARI

Reçeteli ilaçlar

Ağrı kesiciler, ishal karşıtı ilaçlar.

Gözlük ve kontakt lens solüsyonu

Bebek maması, şişe, çocuk bezi, mendil, pişik kremi

Evcil hayvan yemi ve evcil hayvanınız için ekstra su

Nakit para

Elektronik olarak veya su geçirmez, taşınabilir bir kapta saklanan sigorta poliçelerinin kopyaları, kimlik ve banka hesabı kayıtları gibi önemli aile belgeleri

Her kişi için uyku tulumu veya sıcak battaniye

İkliminize göre ayakkabı ve kıyafetler

Yangın söndürücü

Kadın gereçleri ve kişisel hijyen malzemeleri

Kâğıt bardaklar, tabaklar, kağıt havlular ve plastik mutfak eşyaları

Kâğıt ve kalem

Çocuklar için kitaplar, oyunlar, bulmacalar veya diğer etkinlik malzemeleri

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...