Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan ve Suudi Arabistan'a gidiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan ve Suudi Arabistan'a gidiyor

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Bouhabib’in davetine icabetle yarın Lübnan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Görüşmede ikili ilişkilerin ve İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın ele alınması bekleniyor. Fidan, bu ziyaret sonrası Suudi Arabistan'a geçecek.

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sonrası başlattığı yoğun diplomasi trafiği devam ediyor. Bugün Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüşen Fidan, yarın ise Lübnan'a gidecek.

Bakan Fidan, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Bouhabib’in davetine icabetle 17 Ekim'de (yarın) Lübnan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Görüşmelerde, ikili ilişkiler ve güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Bouhabib’in davetine icabetle 17 Ekim 2023 tarihinde Lübnan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Görüşmelerde, ikili ilişkiler ve güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması öngörülmektedir" ifadesi yer aldı.

İKİNCİ ROTA SUUDİA ARABİSTAN

Fidan'ın Lübnan'ın ardından İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Açık Katılımlı İcra Komitesi toplantısına katılmak için Suudi Arabistan’a gideceği aktarıldı. Bakan Fidan'ın, başkent Cide'de 18 Ekim'de gerçekleşecek toplantıda İsrail'in ayrım gözetmeksizin Gazze’deki Filistin halkının tamamını hedef alan eylemleri karşısında atılabilecek somut adımlar üzerinde duracağı belirtildi.

FİDAN'IN YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

 Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin birçok mevkidaşıyla görüşme yaptı.

Bakan Fidan, 7 Ekim'de Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü.

Fidan, 8 Ekim'de Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve tekrar ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefon görüşmesi yaptı.

Bakan Fidan, 9 Ekim'de İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, 10 Ekim'de İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, 11 Ekim'de Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, 13 Ekim'de yine BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile telefonda görüştü.

Ayrıca Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Malezya Dışişleri Bakanı Zambry Abdul Kadir ve Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen ve Blinken ile bugün telefon görüşmesi gerçekleştiren Fidan, mevkidaşlarıyla İsrail-Filistin'deki gelişmeleri ele aldı.

Bakan Fidan, telefon görüşmelerinin yanı sıra 14 Ekim'de Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile yüz yüze görüştü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yusuf 18 Ekim 2023 05:36

Sayin Hakan Fidan sizin gibi ülkeyi yöneten vede bu işi sizin gibi değerli ve de profesyonel yöneten hakkı ile yapan yok siz bu yolda hakkı yaptiginiz süre ve Allah ta her daim hakkı yaptığınız dan dolayı halkın vede özellikle sizin yaninizda olacak tır Rabbim kosurusun sizi bizim yolumuz İslam cihatimiz mescidi aksa bu konu bizim kırmızı cizgimiz sadece Allah rızası için fislistin konusunda daha ağır daha sert tepki göstermenizi istiyoruz bizde bu yolda ölmek için gönüllü askerlerimiz saygilar

Sonraki Haber Yükleniyor...