Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in saldırısını kınadı, dünyaya çağrı yaptı!

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in saldırısını kınadı, dünyaya çağrı yaptı!

GÜNDEM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki hastane katliamına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Erdoğan, "Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." ifadelerine yer verdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan da İsrail'in kanlı saldırısına kınama geldi.

İsrail-Filistin gerilimi 11'inci gününe girerken can kayıpları artmaya devam ediyor. İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail, bu kez sivillerin sığındığı hastaneyi hedef aldı. İsrail savaş uçaklarının bombaladığı hastanede ilk belirlemelere göre en az 500 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gazze'deki hastane katliamına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. İsrail'in Gazze'de bulunan Baptist Hastanesi’ni vurmasını kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çağrıda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. 

Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum."

https://twitter.com/RTErdogan/status/1714350684684898721

DIŞİŞLERİ'NDEN İSRAİL'E KINAMA

Dışişleri Bakanlığı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. İsrail'in kanlı saldırını şiddetle kınayan Dışişleri Bakanlığı, saldırılarda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz.

Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır.

MISIR'DAN GAZZE'DEKİ KATLİAMA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İsrail'in hastanedeki katliamına bir tepki de Mısır'dan geldi. Mısır, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısını şiddetle kınadığı İsrail'i, "toplu cezalandırma politikalarına" derhal son vermeye çağırdı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Mısır Arap Cumhuriyeti, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki el-Ehli Baptist Hastanesini bombalayarak yüzlerce masumun hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı en güçlü ifadelerle kınadı.” ifadelerine yer verildi.

“Sivil tesislerin kasıtlı olarak bombalanmasının uluslararası ve insani hukukun ciddi bir ihlali olduğu” vurgulanan açıklamada, İsrail'e “Gazze Şeridi’ndeki halka yönelik toplu cezalandırma politikalarına derhal son verme” çağrısı yapıldı.

Açıklamada, başta büyük ve nüfuz sahibi ülkeler olmak üzere, tüm ülkelerden bu ihlalleri durdurmak için harekete geçmesi ve bunları açıkça kınaması istendi. Açıklamada öte yandan, İsrail’e “İnsani yardımları Gazze’ye ulaştırılabilmesi için Refah Sınır Kapısı’nın çevresini vurmaya son vermesi” çağrısında bulunuldu.

İSRAİL GAZZE'DE HASTANEYİ VURDU

İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında hastaneyi hedef aldı. Gazze’deki Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtilerek, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı aktarıldı.

Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf yaptığı açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını belirterek, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti. Marouf, İsrail’in savaş suçu işlediğini belirterek, “Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi. Yetkililer, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğunu açıkladı.

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu ölü sayısının 500'e yükseldiğini söyledi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...