Son dakika! Mersin'de korkutan deprem-Son depremler

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haber: AFAD'dan alınan bilgiye göre Mersin'in Erdemli ilçesi açıklarında 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Adana ve çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan son dakika gelişmesine göre, Mersin'in Erdemli ilçesi açıklarında 4.3 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 22.59'da meydana gelen deprem, 16.4 km derinlikte gerçekleşti. Son dakika! Mersin'de korkutan deprem-Son depremler

DEPREM ADANA VE KKTC'DE DE HİSSEDİLDİ

AFAD'tan yapılan son dakika açıklamasına göre, Mersin'in Erdemli ilçesi açıklarında saat 22.59'da 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı. 

Kandilli Rasathanesinden yapılan açıklamada deprem, yerin 7.6 kilometre altında gerçekleşti.

Mersin'in yanı sıra depremin Adana ve KKTC'den de hissedildiği öğrenildi.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1636460012468838410

VATANDAŞLAR SOKAĞA İNDİ

Mersin'in birçok noktasından hissedilen sarsıntının ardından panik yaşayan bazı vatandaşlar sokağa çıktı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, depremle ilgili yazılı açıklamasında, "Deprem, Mersin ilimizde özellikle sahil bandındaki ilçelerimizde hissedilmiş olup şu an itibarıyla herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

Son dakika! Mersin'de korkutan deprem-Son depremler

Korku nedeniyle evlerine girmek istemeyenler, parklarda ve araçlarında vakit geçirdi.

KAHRAMANMARAŞ VE HATAY DEPREMİNİ BİLEN NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI

Mersin'deki depremin ardından gözler uzmanların yorumlarına çevivrildi.

Sadece 3 hafta önce Kayseri'de yaşan peş peşe 2 depremin ardından, Orta Anadolu'daki en büyük fay hattına dikkat çeken deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür Mersin'i de uyarmıştı.

Ecemiş fay hattının Kayseri'den geçip Mersin'e kadar ulaştığını belirten Görür, fay zonunun aktif ve tehlikeli olmadığını, büyük depremler üreten bir yapıda gözükmediğini söylemişti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...