Sokak köpeğine İspanyol çözümü

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Sokak köpeğine İspanyol çözümü

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye gibi birçok ülke sokak hayvanları ile ilgili sıkıntılar yaşıyor. İspanya, bu meseleyi çözmek için hayvanını sokağa atana 200 bin avroya kadar ceza kesiyor. Belediyeler sokak hayvanlarını toplayıp barınağa teslim etmek zorunda. Kısırlaştırılan hayvanlar barınakta tutuluyor.

Sokak köpekleri Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Hükûmet bununla ilgili çalışmalar yürütüyor ve Batı’daki uygulamalar ele alnıyor. Bu konuda en çok dikkat çeken yerlerin başında İspanya geliyor.

Ülkede, yılda 200 binden fazlası terk edilip başıboş bırakılsa da sokaklarda sahipsiz köpeklere rastlanmıyor. Özerk yönetimler ve belediyelerin sorumluluğunda bulunan köpekler ile kedilerin bakımı için gönüllülerin desteğiyle profesyonel maaşlı personel çalışıyor.

200 BİN AVRO VE 18  AYA KADAR HAPİS CEZASI

Başkent Madrid’deki 24 hayvan barınağından biri olan Arroyomolinos Hayvan Koruma Merkezinin sorumlusu Fernando Sanchez Ocana "Normalde kedi veya köpeklerini terk edenlere 45 bin avroya kadar para cezası veriliyordu. Yeni kanunla bu, çok daha artırıldı. Aynı şekilde hayvanlara kötü muamelede 200 bin avro ve 18 aya kadar hapis cezası getirildi" dedi.

"Sağlık sebebi dışında uyutularak hayvanların öldürülmesi yasaklandı" diyen Ocana, "Belediyeler barınak yapmak zorunda. Ayrıca tasmasız köpek de dolaştırılamaz. Sokaklarda bulunan hayvanlar, toplama birimlerince hemen barınaklara getirilerek bakımları yapılıyor ve kısırlaştırılıyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...