Sıcak hava dalgası geliyor! Uyarı üstüne uyarı: 5 gün sürecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sıcak hava dalgası geliyor! Uyarı üstüne uyarı: 5 gün sürecek

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önemli bir açıklama yaparak herkesi uyardı. Yarından itibaren 5 gün sürecek olan sıcak hava dalgası yurda giriş yapacak. Bazı illerde sıcaklıkların 46 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Sıcaklıklar uzun zamandır rekor seviyerlerde seyrederken önce El Nino sıcakları ardından da Eyyam-ı bahur yurtta etkisini gösterdi. Geçtiğimiz iki günde ise sağanak yağışlar etkili oldu. Havalar tam serinledi derken gelen açıklama vatandaşları şaşırttı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Pazar günü etkisini artıracak hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gelecek hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi beklendiği" ifadelerine yer verildi. 

"REKOR SICAKLIKLAR ÖLÇÜLEBİLİR"

Prof. Dr. Orhan Şen ise Basra sıcaklarının aşırı sıcaklara neden olacağının altını çizerek şunları kaydetti:

"Yarından (pazar) itibaren Basra'dan gelen sıcak hava ile İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz, Güney Doğu ve Doğu Anadolu'nun batısında aşırı sıcaklar başlayacak. Bu bölgelerdeki bazı illerde rekor sıcaklıklar ölçülebilir. 5 gün sürecek sıcak dalgası Marmara Ege Karadenizi etkilemeyecek"

Sıcak hava dalgası geliyor! Uyarı üstüne uyarı: 5 gün sürecek

"SICAK HAVA DALGASI DOĞAL AFET GETİRİR"

Şen, rekor sıcakların geleceğine dikkat çekerek "Geçen haftalarda batı bölgelerimiz aşırı sıcakların etkisindeydi Bu hafta pazar - çarşamba arası İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz GDA sıcak dalgası etkisinde kalacak. Sıcak hava dalgası dogal afet getirir. Bu bölgede yaşayanlar işiniz yoksa dışarı çıkmayın." dedi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya'nın kuzey ve doğu, Eskişehir'in kuzey ve batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı: Marmara ile Batı Karadeniz ve Ege kıyılarında önemli bir değişiklik beklenmeyen hava sıcaklıklarının, diğer bölgelerde artmaya devam etmesi bekleniyor.

Rüzgar: Batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Sıcak hava dalgası geliyor! Uyarı üstüne uyarı: 5 gün sürecek

EN YÜKSEK SICAKLIKLAR

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı bulutlu 33
İstanbul: Parçalı bulutlu 29
İzmir: Az bulutlu ve açık 34
Adana: Az bulutlu ve açık 38
Antalya: Az bulutlu ve açık 31
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, doğu çevreleri yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 34
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 43

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...