Nijer'de ''kahrolsun Fransa'' sloganları... Rusya, askeri müdahale konusunda uyardı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nijer'de ''kahrolsun Fransa'' sloganları... Rusya, askeri müdahale konusunda uyardı!

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ECOWAS'a Nijer'e askeri müdahalede bulunmaması yönünde çağrıda bulundu. Ellerinde Rusya bayraklarıyla Fransa askeri üssü önünde toplanan Nijerli grup, ‘’Kahrolsun Fransa, kahrolsun ECOWAS’’ sloganları attı.

Rusya, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) Nijer’e yönelik askeri müdahalesinin istikrarsızlığa ve uzun süreli çatışmaya neden olacağı uyarısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, olası müdahalenin bütün Sahel bölgesini istikrarsızlaştıracağını belirtti.

Rusya, Nijer’deki darbeyi açıkça desteklemese de ABD, Rus paralı asker grubu Wagner’in darbenin yarattığı istikrarsızlıktan faydalandığını söyledi.

''KAHROLSUN FRANSA''

Başkent Niamey’de Fransa’nın askeri üssü önünde toplanan darbe destekçisi bir grup, Rusya bayraklarıyla ‘’kahrolsun Fransa, kahrolsun ECOWAS’’ sloganları attı.

Rusya’nın Nijer’de askeri varlığı bulunmuyor. ABD ve Fransa ise Batı Afrika ülkesinde Sahel bölgesinde radikal gruplara müdahale etmek amacıyla askeri üslere sahip.

ECOWAS üyesi ülkeler, Nijer’de anayasal düzenin sağlanmaması halinde askeri müdahalede bulunacaklarını duyurdular.

''ASKERİ MÜDAHALE MASADA''

Bloktan yapılan açıklamada, krizin diplomatik çözümü için de açık olduklarını duyursa da Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu, ‘’askeri müdahale dahil bütün olasılıklarının masada olduğunu’’ açıkladı.

ABD, askeri müdahaleyi açıktan desteklediğini belirtmese de Nijer’deki cuntanın demokratik yönetim için kenara çekilmesi gerektiğini belirtti.

Nijer’de yönetimi kontrol eden askeri cunta, ECOWAS’ın son tehdidine herhangi bir yanıt vermedi.

28 Temmuz’daki darbeden bu yana ev hapsinde tutulan devrik Devlet Başkanı Muhammed Bazoum’un sağlık durumunun kötüleştiği ve açlık çektiği ifade edildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: BBC

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...