Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ görüşmesi sona erdi: Kararımızı daha sonra açıklayacağız

- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ görüşmesi sona erdi: Kararımızı daha sonra açıklayacağız

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ'ı ziyaret etti. Zafer Partisi Genel Merkez binasında gerçekleşen kritik görüşme sona erdi. Değerlendirmenin ardından kararlarını açıklayacaklarını söyleyen Ümit Özdağ, "Kısa zaman içerisinde Türk kamuoyu ile düşüncelerimizi paylaşacağız" dedi. Öte yandan ilerleyen günlerde Sinan Oğan'ın da katılımıyla bir üçlü görüşme olabileceği konuşuluyor.

Türkiye 14 Mayıs’taki seçimlerin ardından ikinci tur için gün sayıyor. 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5,17 ile yaklaşık 3 milyon oy alan ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın kimi destekleyeceği merak konusu. Sinan Oğan’ın ikinci tur için kararını 19 Mayıs günü açıklaması bekleniyor. İkinci tura sayılı günler kala Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ bir araya geldi.

ÜMİT ÖZDAĞ KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Gözler kritik görüşme için Zafer Partisi Genel Merkezi'ne çevrildi. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı'nda yer alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşıladı. İkili kameraya birlilkte poz verdikten sonra toplantı için içeri girdi. Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi Genel Merkez binasındaki görüşme sona erdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ toplantıda 28 Mayıs seçimlerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ  görüşmenin ardından basın açıklaması yaptıç. İkili sosyal medya hesabından o anları paylaştı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında öne çıkanlar:

"Kendileriyle gayet güzel verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin sorunlarını, dünya sorunlarını masaya yatırdık, değerlendirmelerde bulunduk.  Aynı zamanda Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşlerini, yaptığımız çalışmaları, ortak mutabakat metni üzerindeki düşüncelerimizi, anayasa değişikliği üzerindeki düşüncelerimizi ve bazı sorular sordu da genel başkan olabildiğince ayrıntılı bir şekilde cevapladık. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var, dayanışmaya ihtiyacı var, var olan sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Bu çerçevede genel başkan arkadaşlarıyla görüşecek" dedi.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1659527239833391109

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından teşekkür eden Ümit Özdağ ise şu ifadeleri kullandı:

“Biz de sayın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve heyetine teşekkür ediyoruz.  Bazı sorularımız vardı onları sorduk.  Ayrıntılı olarak cevaplar aldık ve aldığımız cevaplar çerçevesinde biz de yetkili kurumlarımızla değerlendirmeler yapacağız.  ATA ittifakını oluşturan diğer siyasi partilerimizin genel başkanları ve Sinan Oğan ile bu toplantıları değerlendireceğiz. Kısa zaman içerisinde Türk kamuoyu ile düşüncelerimizi paylaşacağız" dedi

Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ görüşmesi sona erdi: Kararımızı daha sonra açıklayacağız

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Flash Haber TV canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Özdağ, Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini belirterek, "Muhtemelen biz, Sinan Bey, Kemal Bey birlikte görüşeceğiz. Kemal Bey, bizim koyacağımız fikirler dizisini altılı masayla görüşecek." ifadelerini kullandı.

İkinci tura kalan cumhurbaşkanı adaylarından birini destekleme kararı aldıklarında, seçmenlerinin o adaya direkt oy vermeyeceğini, durumu sorguladıktan sonra karar alacağını dile getiren Özdağ, "Onun için seçmenimizi doğru şeyi yaptığımıza ikna etmek zorundayız ama sadece kendi seçmenimizi değil. A'yı desteklersek geçen seçimde B'ye oy veren seçmeni de A'ya ikna edecek şekilde meseleye yaklaşmalıyız." ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ: CHP'DEN TALEP YOK

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Halk TV'de "2. turda kimi destekleyeceksiniz?" sorusuna cevap verdi. Daha önce Kılıçdaroğlu'na "Sığınmacıları geri yollayacağınızı açıklayın sizi destekleyelim" mesajı verdiğini hatırlattı.

"Bu teklifleri Erdoğan'a yapmadım ki Kemal beye yaptım, hala bize yönelik CHP'den bizi destekleyin diye talep yok" dedi .

Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ görüşmesi sona erdi: Kararımızı daha sonra açıklayacağız

SİNAN OĞAN KİMİ DESTEKLEYECEK?

Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışacağı 2. turda kimi destekleyeceğini henüz açıklamayan Oğan, şartlarını sıraladı.

PKK, FETÖ, Hizbullah ve her türlü terör örgütüyle kesintisiz mücadelenin "olmazsa olmaz"ları olduğunu söyleyen Oğan, HDP ve HÜDA PAR'a yeni kurulacak hükümette bir görev verilmemesini istiyor.

Sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi gerektiğini söyleyen Oğan, Anayasanın ilk 4 maddesi ve 66. maddeye asla dokunulmayacağının da garantisinin verilmesini istiyor.

ÜÇLÜ GÖRÜŞME KONUŞULUYOR

Öte yandan ikili görüşme sonrası Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu 3'lü bir görüşme yapabileceklerini, bunun da bugün netleşeceği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...