Şanlı zafere canlı kutlama

Şanlı zafere canlı kutlama

GÜNDEM Haberleri

30 Ağustos'un gündüz muhteşem gösterileri akşam ise Türkiye'nin bir “dünya devleti” olduğunun haklı gurur görüntüleri vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan verdiği resepsiyonda yurtdışında ve içinde görev yapan askerlerimizle video konferansla görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir resepsiyon verdi. Erdoğan, resepsiyonda yurt içi ve yurt dışında görev yapan Silahlı Kuvvetler mensuplarıyla görüntülü telefon bağlantısı gerçekleştirdi.

Beştepe'deki Külliye'de gerçekleşen resepsiyona TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bazı Bakanlar, şehit yakınları, gaziler, iş adamları ve  STK temsilcilerinin de arasında bulunduğu 1800 davetli katıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli ise yoktu.
Resepsiyonda önce Kur'an-ı kerim okundu, dualar edildi. Ardından Kurtuluş Savaşı yıllarından günümüze nasıl gelindiğini anlatan tanıtım filmi gösterildi.

Davetlilere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Anadolu'daki bin yıllık varlığımızı, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek ebedileştirme hevesinden asla taviz vermeyeceğiz. Terör olaylarının ve çeşitli krizlerin milletimizi bu hedefinden uzaklaştırmak amacı taşıdığını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkana, kararlılığa sahiptir. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey, milletimizin birliği ve beraberliğidir.”

HDP DAĞIN TAŞERONLUĞUNU YAPIYOR

Erdoğan gecede gazetecilere yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti: “Seçim güvenliği için öyle zannediyorum ki 7 Haziran'da yaşananlar, 1 Kasım'da yaşanmayacaktır. Seçimlerde taşımalı sistem için Anayasa değişikliği gerekiyor. Anayasa değişikliği yapılmadığı sürece taşımalı sisteme geçemezsiniz. 1 Kasım seçimlerinden temennimiz odur ki milletimiz, bu süreçte yaşadıklarımızı bizlere yaşatmayacak bir kararı verir. Bu ülke birkaç çapulcunun, teröristin at oynatacağı ülke değil. Bunun cezasını, bedelini ödeyecekler. HDP'nin silah bırakma çağrısını samimi bulmuyorum. Bunlar 7 Haziran öncesinde de vardı. Seçimden sonra 80 milletvekili almışsın, daha iyi, objektif olması gerekirken ne oldu? Seçimden sonra çok daha berbat, kötü oldu. Parlamentoya dönecekleri yerde tam aksine dağa taşeronluk yapmaya başladılar.”

BOSNA'DAN HİNT OKYANUSU'NA

Cumhurbaşkanı, konuşmasının ardından dünyanın dört bir yanındaki askerlerimizin canlı video bağlantısıyla bayramlarını kutladı. Bağlantı kurulan Kosova, Bosna Hersek, Afganistan, Hint Okyanusu'nda bulunan TCG Gemlik gemisi, Akçakale sınır boyunda nöbet tutan Rizeli asker Harun Yazıcı, Konya 3. Ana Jet Üssü'ndeki görevli personelle konuşan Erdoğan, hal-hatır ile birlikte bir istekleri olup olmadığını sordu.

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Ahmet Davutoğlu da  “Kimse Türkiye'nin her bir santimetrekaresinde kamu düzeni hakim olana kadar bu huzur operasyonundan vazgeçmemizi beklemesin. 'Dursun, tekrar dönelim, konuşalım', konuşulacak şey değil” dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise kendisine yönelik eleştirilere, “Ben AK Parti'ye geçmedim, ben bir seçim hükümetine MHP milletvekili olarak katıldım. Seçimi yapıp, oluşacak tabloda yeni hükümet kurulup, o hükümete devredene kadar bu göreve devam edeceğim” cevabını verdi.

Beştepe'deki 30 Ağustos resepsiyonuna, İhlas Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, yazarımız Rahim Er, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı ile İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar da katıldı.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...