Büyük Zaferin 93. yıl dönümünde bir çok ilk yaşandı!

Büyük Zaferin 93. yıl dönümünde bir çok ilk yaşandı!

GÜNDEM Haberleri

Şehitler sebebiyle kutlama ve eğlence düzenlenmedi. Ankara'daki resmî törenlere yüzde yüz Türk malı “savaş makineleri” damgasını vurdu.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nde gururlu ama şehitlerimizin acısı sebebiyle buruktuk. Kutlama ve eğlencelerin iptal edildiği 93. yılda resmî törenler gerçekleştirildi. İşte gün boyu Ankara'dan yansıyanlar...

HDP VAR BAHÇELİ YOK
- Devlet erkânı ilk olarak Anıtkabir'de buluştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli törende yer almazken; seçim kabinesine giren HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve Avrupa Birliği Bakanı Ali Rıza Konca kortejdeydi. 
- Anıtkabir'deki tören öncesi 'octokopter' (İnsansız Hava Aracı) paniğe yol açtı. Bir subay, gazetecilerin yanına gelerek, “Havada görüntü alan bir Octokopter var. Sizlerle alakası var mı? Eğer yoksa vuracağız” diye uyarıda bulundu. Aracın TRT'ye ait olduğu anlaşıldı. 
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkomutan sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kutlamaları kabul etti. HDP'l bakanlar, buradaki törende yer almadı. 
- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanında gerçekleştirilen törene; yine MHP lideri Bahçeli dışında herkes katıldı. 
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçit töreninde ilk defa halka hitap etti: “Milletimiz gibi devletimiz de köksüz değildir. Nice hain emelleri akamete uğratmış olan milletimiz bugün yaşadığımız sıkıntıların da üstesinden gelecek güce ve dirayete sahiptir.”
Büyük Zaferin 93. yıl dönümünde bir çok ilk yaşandı!
1966
Büyük Zaferin 93. yıl dönümünde bir çok ilk yaşandı!Büyük Zaferin 93. yıl dönümünde bir çok ilk yaşandı!Büyük Zaferin 93. yıl dönümünde bir çok ilk yaşandı!
2015
ŞEHİTLER İÇİN DEVASA KALP

-  Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı bünyesinde bulunan 16 Türk devletini temsil eden askerler de tarihî kıyafetleriyle AKM'deydi. 
- Tamamen milli imkânlarla üretilen çeşitli entegre silah sistemleri, radarlar, zırhlı araçların yanı sıra Kasırga çok namlulu roketatar sistemleri, Yıldırım füze sistemi, Fırtına obüsleri, Atılgan ve Zıpkın hava savunma sistemi, yeni nesil eğitim uçağı Hürkuş, Altay tankı, ATAK helikopteri herkesin göğsünü kabarttı. 
- Türk Yıldızları, bölgede yeni yapılan binaların yüksekliği sebebiyle daha yüksek irtifada gösterisini yapmak zorunda kaldı. Türk Yıldızları'nın şovunda ilk kez bir kadın pilot da görev yaptı. Gösteri sonunda Türk Yıldızları, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına ithafen gökyüzüne devasa bir kalp çizdi. 
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu şeref tribünündeki herkesle tek tek tokalaştı. 
- Devlet erkanı daha sonra Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 166. dönem teğmenlerin diploma merasimine iştirak etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...