Polise portatif AB copu

Polise portatif AB copu

GÜNDEM Haberleri

Emniyet Genel Müdürlüğü, AB ülkelerinde de kullanılan katlanabilir, demir, portatif cop sipariş verdi. Yeni coplar, toplumsal olaylarda kullanılmayacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı asayiş olaylarında suçlulara karşı kullanılacak AB standartlarında yeni bir cop sipariş verdi. Katlanabilir, portatif coplar ilk etapta deneme amaçlı 6 bin adet sipariş edildi. nbsp;
Alüminyum ve çelikten üretilen yeni coplar, katlandığında 20 santimetre olabiliyor. Halen kullanılan 60-65 santimetre uzunluğundaki poliüretan copların aksine özel kılıfı sayesinde belde kolaylıkla taşınabiliyor. İç içe geçebilen 3 metal aksamdan oluşan bu copların uzunluğu açıldığında ise yaklaşık 60 santimetreyi buluyor. nbsp; nbsp;
ABD ile bazı AB ülkelerinin polis teşkilatlarında da kullanılan "Portatif Coplar", ilk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir'de denenecek.

Her modelden sipariş
Emniyet Genel Müdürlüğü, farklı modelleri bulunan bu copların vurmalı, burgulu ve butonlu modellerin her birinden 2'şer bin adet sipariş verdi.Vurma, açma kapama sistemli copların, açılması için hızlıca sallamak yetiyor. Kapalı uzunluğu 24, açık uzunluğu ise 66 santimetre olan bu copların ağırlığı 295 gram.
Üzerindeki butona basıldığında açılan butonlu modellerin ise kapalı uzunluğu 18, açık uzunluğu 55 santimetre. Bu copların ağırlığı ise 265 gram.
Burgulu açma kapama sistemli coplar ise metal aksamlar aksi yönlere çevrilerek açılıyor. Bu copların kapalı uzunluğu 21, açık uzunluğu 53 santimetre, ağırlığı da 265 gram.
Yeni coplar, hırsızlık, kapkaç gibi asayiş olaylarına hızla müdahale etmesi gereken güvenlik güçlerine kullanım kolaylığı sağlayacak. Sadece asayiş olaylarında suçlulara karşı kullanılacak bu coplar, Çevik Kuvvet polisine dağıtılmayacak ve toplumsal olaylarda eylem yapan göstericilere karşı kullanılmayacak.
Ani bir saldırıya maruz kalan polis, hemen silahına davranmak yerine belinde taşıyacağı bu copla kendini savunacak. Böylece istenmeyen olayların da önüne geçilecek. Poliüretan coplara göre çok daha dayanıklı olduğu belirtilen copların, açılırken çıkardığı sesten dolayı suçluda psikolojik etki yaratacağı da düşünülüyor.
Güvenlik güçlerine bu copların kullanımı konusunda 2 günlük eğitim verilecek. Bu coplarla da poliüretan coplarda olduğu gibi vücudun ölümcül yerlerine vurulamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...