PKK’ya Pençe-Kilit darbesi: 3 terörist daha öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
PKK’ya Pençe-Kilit darbesi: 3 terörist daha öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 3 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Terörle mücadelede son yıllarda konsept değişikliğine giden Türkiye, terörü kaynağında yok etmek için büyük kararlılık ve yoğun bir faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda güvenlik güçleri örgüt mensupları yurt içi ve sınır ötesinde adeta nefes aldırmıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır güvenliğini sağlamak ve terör örgütü mensuplarının Türkiye’ye geçişlerini engellemek için için Irak’ın kuzeyinde Pençe Serisi Operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda yeni  Pençe-Kilit bölgesinde tespit edilen 3 PKK terörist etkisiz hale getirildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Teröristler için kendilerini bekleyen sondan kaçış yok! Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 3 PKK/YPG’li terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi." denildi.

PKK'YA PEŞE PEŞE AĞIR DARBELER

Öte yandan terör örgütü PKK'ya dün sınır ötesinde peşe peşe darbeler vurulmuştu. Milli Savunma Bakanlığı, TSK unsurlarınca dün Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li teröristin, sabah saatlerinde ise Irak’ın kuzeyindeki Kandil ve Hakurk bölgesinde tespit edilen 10 PKK'lı terörist Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından etkisiz hâle getirildiğini duyurmuştu. Böylece dün sınır ötesinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 13'e yükselmişti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...