Parmak izi 192 bin suçu çözdü

Parmak izi 192 bin suçu çözdü

GÜNDEM Haberleri

Emniyet, jandarma ve iki kurumun parmak izi teşhis sistemi entegre edildi. Bu sayede suçlular artık daha kısa sürede yakalanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Otomatik Parmak İzi Teşhis Sistemi (AFİS) kullanıyor. Bu kurumların sistemleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda 2019 yılında entegre edildi. Ardından birçok suç olayı kısa sürede aydınlatıldı. Samsun Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü Nizam Kabar “Delile olan güven, devlete güven” anlayışıyla teknolojinin bütün imkânlarından faydalandıklarını söyledi. Kabar “Veri entegrasyonu sayesinde 3 bin 382 terör, 8 bin 88 narkotik, 145 bin 709 asayiş olayının aydınlatılması ve faillerinin tespit edilmesi sağlandı. Toplamda diğer suçlarla birlikte 192 bin 387 olay çözüldü. Ayrıca, suç mahallerinde kime ait olduğu bilinmeyen biyolojik numunelere ilişkin kan, tükürük ve vücut sıvılarıyla ilgili yapmış olduğumuz DNA çalışmaları sayesinde 23 bin 715 faili meçhul olayı aydınlatmayı başardık. Yeni gelişen bütün teknolojiyi de bünyemize adapte etmek için elimizden geleni yapmaktayız” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...