TL ile ticaret 70 milyarı buldu

TL ile ticaret 70 milyarı buldu

EKONOMİ Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşı, ülkelerin ticarette kendi paralarını kullanmalarını gündeme getirdi. 205 ülke ve bölgeye yerel para ile ihracat yapan Türkiye, 2022’nin ilk çeyreğinde 68 milyarlık dış ticaret hacmini yakaladı.

Türkiye'nin Türk lirasıyla yapılan ticareti artış trendini sürdürüyor. 2021 yılı sonu itibarıyla Türk lirasıyla ihracat 66,8 milyar lira oldu. Aynı dönemde Türk lirasıyla yapılan ithalat 116 milyar lira olarak belirlendi. Böylece TL ile dış ticaret hacmi 182 milyar lirayı buldu. Türk lirasıyla ticaret bu yılın ilk üç ayında da artış kaydetti.

> TL ile ihracat yılın ilk çeyreğinde yüzde 72 yükselerek 24,9 milyar lira oldu.

> TL ile ithalat bu dönemde 42,8 milyar lira olarak kayıtlara geçti.

> Dış ticaret hacmi ise 67,7 milyar lira olarak hesaplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türk lirası deyip geçmeyin, bizim paramız çok önemli. İnşallah paramız, belirleyici olacak, hiç endişe etmeyin. 2021 yılı itibarıyla 205 ülke ve bölgeye ihracat işlemlerimizi millî paramızla gerçekleştirdik. Türk lirasıyla yaptığımız dış ticaret hacmi, 183 milyar liraya ulaşmıştır" açıklamasında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...