Paralele 'torpil' gözaltısı

Paralele 'torpil' gözaltısı

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da "bazı polislere, hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği" iddiasıyla 13 emniyet personeli gözaltına alındı

Paralel yapının emniyet ayağına yönelik operasyonlar, usulsüz dinlemelerin ardından 'kadrolaşma'ya da uzandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "bazı polislere, hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 17 polis hakkında gözaltı kararı çıkardı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu'ndan Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen'in talimatıyla dün sabah saatlerinde 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda 17 şüpheliden 13'ü gözaltına alınırken, 1'inin yakalanmasına çalışıldığı kaydedildi. Şüphelilerden 3'ünün ise yurt dışında olduğu ifade edildi. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Batman Bölge Trafik Şube Müdürü Hakkı O. uçakla Ankara'ya gönderildi. Bir süre önce Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) görevinden alınan Hakkı O'nun, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne getirildiği belirtildi.
17 Aralık darbe girişiminin ardından Emniyet'teki taltifler incelemeye alınmış, paralel yapının kendine yakın bazı polisleri haksız yere başarı belgeleriyle ödüllendirdiği, söz konusu polislerin de aldıkları paraların bir kısmını hibe ettiği belirlenmişti. İddialara göre Emniyet'in yıllık taltif bütçesi 200 milyon lira civarında. Taltifler çoğunlukla İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube müdürlüklerindeki personele veriliyordu. En alt düzeydeki bir memur taltif olarak 2, ekip amiri 4, şube müdür yardımcısı 6, şube müdürü 10, il emniyet müdür yardımcısı 15, il emniyet müdürü 24 kat ikramiye alıyor. Taltif en alt düzeydeki polis için 50, kıdemli emniyet müdürü için 300 lira civarında.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...