Ortaöğretim öğrencilerine özgürlük! Baş örtüsü yasağı kalktı

Ortaöğretim öğrencilerine özgürlük! Baş örtüsü yasağı kalktı

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelik gözden geçirilmiş ve bu yönetmelikte değişiklik yapılmıştır.

Bakanlar Kurulu, başta sınır boylarındaki göç dalgası olmak üzere önemli olayların gölgesinde dün toplandı. Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 7 saat sürdü.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. İşte Arınç'ın sözlerinden öne çıkanlar...
KIZ ÖĞRENCİLERE MÜJDE: Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelik gözden geçirilmiş ve bu yönetmelikte değişiklik yapılmıştır. 'Baş açık' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır. Orta öğretim kurumlarında başı örtülü olarak eğitime devam etmek isteyen kız öğrencilerimiz ve velilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.
SIFIR NOKTASINDA ŞOV: Maalesef Demokratik Bölgeler Partili veya HDP'li bazı milletvekilleri veya belediye başkanları, sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar. Bunlara belediyeler de katılıyor. Onlar, hiçbir kayıt tutulmadan, herkesin üzerindeki silahıyla girip çıkmasını, hiçbir kontrole tabi olmamasını istiyorlar. Bunu Türkiye'de kabul edebilecek hiç kimse olamaz.
TEZKERE KAPSAMLI OLACAK: Yeni yasama yılının başlamasıyla TBMM'ye gelecek Irak ve Suriye tezkereleri, bir yıl öncekilerden en az birkaç husus bakımından farklı ve daha kapsamlı olacak. nbsp;
TERÖRLE MÜCADELE: Türkiye, IŞİD veya başka örgütlerle mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Adı ne olursa olsun, terörü sona erdirmek için ortak bir tavra ihtiyaç var. Türkiye üzerine düşeni yapacaktır ama akılcı bir şekilde yapacaktır. nbsp;
TAKAS ANLAMI ÇIKMAZ: Çatışma bölgelerindeki temsilciliklerimizi özel kuvvetlerin koruyacağı hususu doğrudur. Musul'daki rehinelerin kurtarılması konusu hepimizin yüreğini kabartması gereken bir operasyondur. Silah kullanılmamıştır. Cumhurbaşkanımız velev ki kelimesini sıklıkla kullanır. Bu takas yapıldığı anlamına gelmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...