Özel'den yerel seçim açıklaması: Üç isim dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Özel'den yerel seçim açıklaması: Üç isim dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok!

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP lideri Özgür Özel, yerel seçim adaylarına ilişkin yaptığı değerlendirmede İstanbul, Ankara ve Aydın Büyükşehir Belediyeleri'nin mevcut başkanlarının yeniden aday gösterileceğini işaret etti. Özel, "Üç büyük şehir adayımız dışında kimseye verilmiş herhangi bir sözüm yok. Yerel seçimlerde başarılı olmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

CHP’de yerel seçimler için çalışmalar hızlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel; İstanbul, Ankara ve Aydın dışındaki belediye başkanlarının belirleneceği memnuniyet anketlerinin pazartesi günü başlayacağını bildirdi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel “CHP İl Başkanları İstanbul Buluşması” programına katıldı.

AVRUPA'YA FİLİSTİN'E DESTEK ÇAĞRISI

Avrupa’ya Filistin’e destek çağrısında bulunan Özel, “1992-95 yılları arası Bosna’nın sesini duymayanlara, Türkiye’nin sesini duymayanlara bir kez daha sesleniyoruz. Sonradan bunu bir insanlık suçu ilan etmek, soykırım kabul etmek, gidip oralarda nutuklar atmak değil katliama engel olmak için bütün dünyanın harekete geçmesi, BM’nin çok daha net pozisyon alması ve bu mezalime dur denmesi gerekiyor. Ben CHP genel başkanı olarak 120 siyasi akrabamıza bir metin kaleme alarak mektup yolladım. Onlara Bosna’dan seslendiğimiz söylemi tekrarlayarak Filistin’in sesini duymaya davet ettik. Onlara diyoruz ki ülkenizde bu meseleyi anlatın, uluslararası kuruluşlarda bu meseleyi anlatalım. Sosyal demokratlara, solculara savaşa kana susmak değil engel olmak yakışır diyorum. CHP olarak başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırlarında, 46 yıl öncesinde bütün dünyanın ortaya koyduğu, bizim sahiplendiğimiz bu kabule sahip çıkmaya ve Filistin’de akan kanı durdurmaya, İsrail’in ortaya koyduğu sivillere karşı şiddete dur demeye davet ediyoruz. CHP olarak bir kez daha Filistin halkı ile dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"ÜÇ İSİM DIŞINDA KİMSEYE SÖZÜMÜZ YOK"

Yerel seçimden beklentilerini anlatan Özel, “Bu süreci barış içinde, dostluk içinde, sadece yerel seçim başarısına hedeflenerek doğru adayların belirlenmesi ve sürecin kırgını küskünü olmadan, geride kimseyi bırakmadan, 2019‘daki başarıyı tekrar eden değil aşan bir noktada hep birlikte başarmaya mecbur olduğumuz bir süreci yöneteceğiz. Bunun için ben genel başkan olarak söylüyorum önceki genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun ilan ettiği, bizim de sahiplendiğimiz üç büyük şehir adayımız dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok. Verilmiş bir tek sözüm var kendime ve partime. Yerel seçimlerde başarılı olmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

“MEMNUNİYET ANKETLERİMİZİ BAŞLATIYORUZ”

CHP'li belediyeler için 'memnuniyet anketleri'ne pazartesi gününden itibaren başlayacaklarını bildiren Özel, “7 birim anket yapacak, orada anketi 2 firma mı yapıyor, 3 firma mı yapıyor, tek firma mı yapıyor, onlar da bilmeden, ürettikleri sonuçlar hem elektronik ortamda hem yapay zeka marifetiyle, istatistik biliminin en ileri teknikleriyle farklı bir alanda denetlenerek en doğru ölçme değerlendirmelerle bizde olan belediyelerin memnuniyet anketini yapacağız. Vatandaşın gönlünde olan, partisini ileriye taşımış olan, seçildiğinde yaptığı işlerle ileride olan bütün belediye başkanlarımız bizim de gönlümüzde. Adaylarımızla ilgili hem bizim olan belediyelerde hem de kazanma umudumuzun yüksek olan belediyelerimizde yapacağız. Adaylar anketten sonra eğer çok iyi bir noktadaysa zaten seçimi kazanacak aday olsa, diğerleri gerideyse hep birlikte o adayda ortaklaşacağız. Eğer kazanacaklar için kadınlar varsa tavrımızı kadından yana ortaya koyacağız. Eğer birden çok aday kazanıyorsa o kararı verirken özel şartlar ve sizin vereceğiniz bilgiler yoksa kararı mutlaka örgütümüzle birlikte vereceğiz" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...