Öz'den Başbakan hakkında suç duyurusu

Öz'den Başbakan hakkında suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri

Zekeriya Öz, Başbakan ve Bakan Âlâ için "Hakim ve savcıları baskı altına alıyorlar" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Hükümete yönelik 17-25 Aralık operasyonlarının arkasındaki isimlerden olan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda ortaya çıktı. Gözler bir anda adliyeye çevrildi. Öz'ün neden geldiği kısa bir süre sonra anlaşıldı; Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Âlâ hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan suç duyurusunda bulunmuştu. Çıkışta açıklamalarda bulunan Savcı Öz, "Geçmişte yaptığımız soruşturmaların tamamı hukuka uygundur. Alçakça 'kaçtı, göçtü, gidiyor' diyorlar. Hiçbir yere kaçmıyorum. İşte buradayım. 'Hakim ve savcılara operasyon yapılacak' şeklinde de iddialar var. nbsp;Bunun nasıl yapılacağı bellidir. Ama kanunları ihlal etmeyi cesaret edenler olursa, kahraman polisler gibi biz yine buradayız. Kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Hakkımızda sağda solda konuşan devlet ve yürütme erkiyle alakalı suç duyurusunda bulunduk. Delilleri de ibraz ettim. Kimse, hakim ve savcıları baskı altına alamaz." nbsp;
EFKAN ÂLÂ: HADDİNİ BİLDİRİRİZ!
Zekeriya Öz'ün bu sert sözlerine hükümet kanadından ilk cevabı İçişleri Bakanı Efkan Âlâ verdi: "Bulunduğu titri taşıyamayanlar, derhal bu devlet içinden, kendileri bize fırsat bırakmadan ayrılmalıdır. Türkiye'nin başbakanına, bakanına kimse hem devletin içerisinde bulunup hem de tehdit savuramaz. Ona haddi bildirilir. Başbakan'ı dinlerken, ulusal güvenliğe o TIR operasyonlarıyla saldırıda bulunurken, kimler meselenin ortağı ise elbette (operasyonlar) oraya kadar ulaşacaktır. Hem suç işleyip hem de suç duyurusunda bulunma, herhalde bu paralel yapının genetiğinde var."
BOZDAĞ: ÖZ VASFINI YİTİRDİ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da "Savcı Öz, bu noktada savcılık vasfını yitirmiştir, adının savcı olması bu gerçeği değiştirmez, HSYK'nın bu konuda adım atmamış olması da bu gerçeği değiştirmez" dedi.

NEREDEN NEREYE...
Adını Ergenekon davasıyla duyuran Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Twitter'da hükümete yönelik eleştirileriyle dikkat çekiyor. Emniyet'teki paralel yapı iddialarına yönelik 22 Temmuz'da başlatılan operasyonunun ardından Başbakan'ı topa tutan Savcı Öz, birkaç gündür sadece takip ettiği kişilerin mesajını retweetliyor (paylaşıyor). Öz, önceki gün Balyoz davasından hüküm giyen MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın 9 mesajını takipçileriyle paylaştı. Alan'ın mesajları arasında, "Ya 'Devleti de, milleti de, partiyi de, hükümeti de ben yönetirim' diyen bir zatı muhtereme 'buyur bizi güt' demeyeceğiz. Böyle şey olmaz. Bu kararın ilkini pazar günü vereceğiz. Bu ülke 12. cumhurbaşkanını filan seçmeyecek. Bu ülke, bu seçimle geleceğini tayin edecek" cümleleri de yer aldı. Zekeriya Öz, 274 sanıklı Ergenekon davasında İlker Başbuğ, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, Levent Ersöz, Hasan Atilla Uğur, İbrahim Şahin ve Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 65 askerin tutuklanması talebinde bulunmuştu.
Haber Merkezi




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...