Osmaniye'de deprem fırsatçılarına af yok: Ev satışı ve kirada fahiş artış yapanlara soruşturma

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Osmaniye'de deprem fırsatçılarına af yok: Ev satışı ve kirada fahiş artış yapanlara soruşturma

GÜNDEM Haberleri

6 Şubat'ta meydana gelen çifte şiddetli deprem nedeniyle artan konut talebini fırsat bilip kiralık ve satılık evlerde fahiş oranlarda artışa gidenler fırsatçılar için ülke genelinde harekete geçildi. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte bu tür ihbarlar üzerine soruşturma başlattı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye’yi derinden sarstı. ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremler nedeniyle 45 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti.

Felaketin ardından devlet ve millet el ele vererek deprem bölgelerinde yaraların sarılması için canla başla çalıştı. Ancak deprem sonrası krizden faydalanmak isteyen fırsatçılar da ortaya çıktı. Özellikle depremzedelerin geçici olarak tahliye edildiği şehirlerde kiralar aniden arttı. Adli merciler depremi suistimal eden fırsatçılar için harekete geçti. 

BAŞSAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Osmaniye'de, depremler sonrası ev satışı ve kirada fahiş fiyat artışı yapanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, kentte, 6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremlerde bazı binaların yıkıldığı ya da ağır hasar aldığı belirtildi.

Deprem sonrası bazı ev sahipleri ve emlakçılar tarafından kira ve satış bedellerinde 5 katına varan fahiş fiyat artışlarının yapıldığı vurgulanan açıklamada, bazı hasarlı evlerin ise hasarsız olarak kiraya verilmeye çalışıldığı bilgisinin alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca ivedi soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...