Önder Aksakal'dan Özel'e 'Pervin Chakar' tepkisi: Tek kelimeyle yazıklar olsun

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Önder Aksakal'dan Özel'e 'Pervin Chakar' tepkisi: Tek kelimeyle yazıklar olsun

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Opera sanatçısı Pervin Chakar'ın önünde eğilip elini öpen CHP lideri Özgür Özel'e bir tepki de DSP lideri Önder Aksakal'dan geldi. Aksakal, "Sözde Atatürk'ün partisi olarak kendini lanse eden Y-CHP'nin yöneticileri emperyalizme uşaklık etme misyonunu tereddütsüz yerine getirmeye devam ediyor. PKK terör örgütünün TBMM'deki elemanlarıyla opera etkinliğinde buluşan CHP'nin emanetçi başkanı, konserde bize göre sözde sanatçı bir bölücünün elini öpüyor" diye konuştu.

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun yerine genel başkan seçilen Özgür Özel'in, Pervin Chakar'ın elini öpmesi siyaset gündemindeki yerini koruyor. Özel'e tepki gösteren Önder Aksakal, "Vatan hainleri ve Cumhuriyet düşmanı figürlerin elini öpmek, başta Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sıkılmış kahpe bir kurşundur. Tek kelimeyle yazıklar olsun" dedi.

Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadelenin sadece devleti yönetenlerin değil, tüm toplum kesimlerinin, hatta tüm dünya milletlerinin el birliği ile yürütülmesi gereken bir insanlık sorunu olduğunu vurguladı. 

"TEK KELİMEYLE YAZIKLAR OLSUN"

Önder Aksakal, şu ifadeleri kullandı:

"Bir taraftan PKK terör örgütünün parlamentodaki siyasi uzantısı olan partinin mensupları nasıl parlamento çalışmalarını dağdaki eşkıyaların aynı ruh haliyle sekteye uğratmaya çalışıyorsa, diğer taraftan sözde Atatürk'ün partisi olarak kendini lanse eden Y-CHP'nin bazı yöneticileri emperyalizme uşaklık etme misyonunu tereddütsüz yerine getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu PKK terör örgütünün TBMM'deki bazı elemanlarıyla bir opera etkinliğinde buluşan ana muhalefet partisi CHP'nin emanetçi başkanı, konserde bize göre sözde sanatçı bir bölücünün elini öpüyor. Tek kelimeyle yazıklar olsun.  

"AMERİKA'NIN ELİNİ ÖPMEKTİR"

Sınırları şehitlerimizin kanıyla çizilmiş Anadolu topraklarının güneydoğusu için 'Türkiye'nin işgali altında' diye tanımlayan, yeni kurulmuş laik, demokratik cumhuriyet rejimine başkaldırıp, isyan hareketi örgütleyen İngiliz ajanı, emperyalist uşağı, vatan haini Seyit Rıza'nın dizinin dibinde resim veren birinin elini öpmek, emperyalist İngiltere'nin, Amerika'nın elini öpmektir. Evrensel iletişim dili olan sanatı, sinsi emelleri için araç olarak kullanan vatan hainleri ve Cumhuriyet düşmanı figürlerin elini öpmek, başta Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sıkılmış kahpe bir kurşundur." 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...