Önce Çocuklarımız Sonra Vatan İçin Canlarını Verdiler: PKK'nın Şehit Ettiği Öğretmenler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Önce Çocuklarımız Sonra Vatan İçin Canlarını Verdiler: PKK'nın Şehit Ettiği Öğretmenler

GÜNDEM Haberleri

Terör Örgütü PKK, Türkiye’nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik saldırılarında sivil, asker, kadın, çocuk ayrımı yapmazken, öğretmenleri de hedef aldı. Vatan toprağı diyerek, ülkenin her bölgesine giden ve öğrencilerin hayatlarına dokunmak isteyen kimi öğretmenler, hain terör örgütü tarafından hayattan koparıldı...

PKK’nın sivilleri hedef aldığı son saldırılarda öğretmen Ayşenur Alkan şehit düştü. Ayşenur Öğretmen, henüz 22 yaşındaydı. Öğretmenler gününü kutlamak için çocuklarıyla hazırlık yapıyordu. Patlama anında öğrencilerini sığınağa indirip önce onların hayatını kurtardı. dakikalar sonra geride öğrenci kaldı mı diye okul bahçesine çıktığında hain saldırı onu da vurdu. Özveriyle yaptığı mesleğinde, öğrencilerini korumak için canını feda etti. 

Kadın, çocuk, sivil-asker ayrımı gözetmeyen PKK’nın öğretmenleri hedef aldığı saldırılar elbette ilk değildi. '24 Kasım öğretmenler günü'nde gelin o karanlık sayfalara birlikte bakalım.

ŞENOL ÖĞRETMEN

PKK'nın şehit ettiği ilk öğretmen olan Şenol Akar, ilk görev yeri için Şırnak'ın Yoğurtçular köyüne gitmişti.

12 Kasım 1987'de PKK'lıların hain saldırısında, kaldığı okul lojmanında şehit edildi. Şehit öğretmen henüz 22 yaşındaydı.

YASEMİN VE BAYRAM TEKİN

Tekin Ailesi, PKK tarafından 25 Ekim 1993'te Bitlis'te şehit edildi. Yasemin ve Bayram çiftinin yanlarında henüz 2 yaşında olan kızları Betül de vardı.

Yasemin öğretmen, katledildiğinde ikinci çocuğuna hamileydi.

NUMAN VE AYŞE KONAKÇI 

Tarihler 26 Ekim 1993'ü gösteriyordu. Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde öğretmenlik yapan Numan ve Ayşe Konakçı çifti PKK’nın hedefi oldu. 

Öğretmen çift, 5 yaşındaki küçük kızları yanındayken şehit edildi. 

NEŞE VE HASAN ALTEN

Neşe Öğretmen, Babası Hasan Alten'i örnek alarak öğretmen oldu. Çok sevdiği mesleğini icra etmek için Diyarbakır'a gitmişti. Henüz 25 günlük öğretmenken, tarihler 26 Ekim 1993'ü gösterdiğinde Neşe öğretmen, PKK'lı teröristlerce şehit edildi.

Neşe Öğretmen, şehit edildiğinde örnek aldığı öğretmen babası Hasan Alten de yanındaydı. O da PKK tarafından katledildi. 

6 ŞEHİT ÖĞRETMEN RÜSTEM ŞEN, METİN KAYNAR, ALİ İHSAN ÇETİNKAYA, MUSTAFA KARINCA, BUMİNHAN TEMİZKAN, VEDAT İNAN

Terör örgütü bir çok kez eğitim kurumlarını ve lojmanları da hedef aldı. 11 Eylül 1994’te Tunceli Mazgirt’teki katliam hala hafızalarda! İlçedeki okul lojmanına düzenlenen alçak saldırıda öğretmenler; Rüstem Şen, Metin Kaynar, Ali İhsan Çetinkaya, Mustafa Karınca, Buminhan Temizkan ve Vedat İnan şehit edildi.

ŞENAY AYBÜKE YALÇIN 

Aybüke öğretmen deyince yüreğimiz hala sızlıyor... Çünkü hatırası hala taze. 1994 yılında Çorum'da dünyaya geldi. Müzik öğretmeni olarak göreve başlayan Şenay Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017 günü büyük bir heyecanla, öğrencilerine karnelerini verdikten sonra eve gitmek için okuldan ayrıldı.

PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda ağır yaralanan Aybüke öğretmen, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İlk görev yerinde şehit olan Aybüke öğretmen, seslendirdiği Mağusa Limanı türküsü ve fotoğrafındaki tebessümü ile hafızalara kazındı.

NECMETTİN YILMAZ 

Necmettin öğretmen, 14 Aralık 1993'te Gümüşhane'de dünyaya geldi. Çevresinde sakin kişiliğiyle tanınan şehit öğretmen, 2015 yılında meslek hayatına başladı.

16 Haziran 2017'de yaz tatilini geçirmek için Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye dönerken, Tunceli-Erzincan kara yolunda PKK'lı teröristlerce aracı durduruldu. Aracı yakılan Necmettin öğretmen, kaçırıldıktan sonra terör örgütü tarafından şehit edildi.

Ayşenur Alkan, Aybüke öğretmen gibi hepsini yüreklerimize gömdük ama unutmadık unutturmayacağız. Rahmet ve minnetle şehit öğretmenlerimizi yad ederken bir 24 Kasım öğretmenler gününü daha onların hüznüyle kutluyoruz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...