Türkiye'den KKTC'ye 2,5 milyar lira ek kredi: 448 milyon lirası hibe

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'den KKTC'ye 2,5 milyar lira ek kredi: 448 milyon lirası hibe

Ekonomi Haberleri

Türkiye, her alanda Yavru Vatan'a desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda KKTC'ye 448 milyon lirası hibe olmak üzere toplam 2,5 milyar lira ek kredi sağlanacak. Türkiye, KKTC'deki üreticilere geçtiğimiz yıl 104 milyon liralık bir hibe desteğinde bulunmuştu.

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) arasında 14 Nisan'da imzalanan iktisadi ve mali anlaşmaya ek milletlerarası anlaşmaya ek olarak Türkiye tarafından sağlanacak kredi yardımlarına da 2,5 milyar lira ödenek eklendi. Bunun yaklaşık 5'te 1'lik kısmı hibe edilecek. Hibe edilen miktarla Yavru Vatan'a altyapı yatırımları sağlanacak.

RESMİ GAZETE YAYIMLANDI

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, 448 milyon lirası hibe olmak üzere toplam 2,5 milyar lira ek kredi sağlayacağı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.

HİBE KISMI ALTYAPI YATIRIM VE REEL SEKTÖR PROJELERİNİN FİNANSMASI İÇİN

Türkiye'nin KKTC'ye sağlayacağı 448 milyon lira hibe ek ödenek altyapı yatırım ve reel sektör projelerinin finansmanında kullanılacak.

Kredinin ayrıca KKTC'nin bütçe açığı, kamu sektörü ve reform destekleme kalemlerinin finansmanında kullanılması öngörülüyor.

TÜRKİYE'DEN KKTCD'DEKİ ÜRETİCİYE 104 MİLYON HİBE DESTEĞİ

Türkiye'ye geçtiğimiz yıl da KKTC'deki üreticilere yönelik ciddi miktarda destekte bulunmuştu.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, 2021 yılı üretim sezonunda bitkisel üretim, küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve balıkçılık kaydı olan ve kontrolleri yapılmış üreticilere bir defaya mahsus hibe verildiğini açıklamıştı. Üstel, toplam 9 bin 834 üreticiye 104.651.900,00 TL’lik ödeme yapıldığını söylemişti.

ÜSTEL: TÜRKİYE HER ALANDA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

Başbakan Üstel o dönem yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti  devletinin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) her alanda destek olmaya devam ettiğini belirtmişti. Hükümetin tarımsal faaliyetlerin devamlılığını sağlamak için tüm gücüyle çalıştığını ifade eden Üstel, yerli üretime ve üreticiye sahip çıkılmaya devam edileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...