Oklar çözüm karşıtlarını gösteriyor, Paralel devlet organizasyonu

Oklar çözüm karşıtlarını gösteriyor, Paralel devlet organizasyonu

GÜNDEM Haberleri

Yüksekova, KCK'nın paralel devlet hayalini sürdürdüğünü ortaya koyarken, Öcalan, 'Olaylar süreci bozmak isteyen devlet içindeki paralel yapının oyunu.'

Yüksekova, KCK'nın paralel devlet hayalini sürdürdüğünü ortaya koyarken, Öcalan'dan karşı iddia geldi: Olaylar süreci bozmak isteyen devlet içindeki paralel yapının oyunu.Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 6 Aralık'ta başlayan ve 2 kişinin ölümüne yol acan gerilimin perde arkasında bölgede "paralel devlet" hayalini devam ettiren KCK?ile, çözüm sürecine karşı olan devlet içindeki "paralel devlet" var. KCK Yürütme Komisyonu Üyesi Murat Karayılan, çözüm sürecinin başlamasının ardından artık karakol basma gibi klasik eylemler yerine yeni yöntemler kullanacaklarını söylemişti. Gelişmeler örgütün dağ kadrosu yerine şehir milislerini bundan sonra daha aktif kullanacağını gösteriyor. 2011'deki KCK'nın "özerklik" ilanıyla kurduğu sözde polis gücü YDG-H, Yüksekova'da ilk defa uzun namlulu silahlar kullandı. Diyarbakır'da polisin üzerine el yapımı bombası atan aynı grup yol kesip asker kaçırdı. nbsp;Örgütün, çatışmayı şehir merkezine taşımasındaki hedeflerinden biri de muhtemel sivil kayıplarını propaganda malzemesi yapmak. Nitekim, Yüksekova'da "devlet sivilleri öldürüyor" diye kampanya başlatıldı. Vurulan B.T.'nin bir dönem dağ kadrosunda yer aldığı ve vurulduktan sonra sahte kimlikle hastanede tedavi edildiği belirlendi. Bu durum örgütün dağ kadrosundan şehir merkezlerine inenler olduğunu gösteriyor. BDP yetkilileri ile görüşen Öcalan'dan ise karşıt görüş geldi. İmralı'ya giden isimlerden BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Öcalan'ın Yüksekova'da yaşanan katliamı "provokasyon" olarak nitelendirdiğini belirterek daha önce hakkında uyarıda bulunduğu "paralel devlet"e işaret ettiğini söyledi. Buldan, "Öcalan, çözüm süreci bozmak isteyen güçlerin yani paralel devletin her zaman olduğu gibi yine iş başında olduğunu ve Yüksekova'da gelişen olayın da tam anlamıyla paralel devletin bir oyunu olduğunu ifade etmeye çalıştı" dedi. Gelişmeler, örgüt içinde ve devlet kanadında çözüme karşı olan kesimlerin karşılıklı paslaşmalarla gerilimi tırmandırıp, provokasyon çıkarmaya çalıştığını ortaya koyuyor.
Haber Merkezi İSTANBUL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...