Mustafa Balbay'ın özgürlük sevinci, 4 yıl 9 ay sonra tahliye oldu

Mustafa Balbay'ın özgürlük sevinci, 4 yıl 9 ay sonra tahliye oldu

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası savcı da Mustafa Balbay için tahliye talep etti. Akşam Sincan Cezaevi'nden çıkan Balbay, bugün Meclis'te yemin edecek.

Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası Ergenekon savcısı da Mustafa Balbay için tahliye talep etti. İzmir Milletvekili, akşam Sincan Cezaevinden çıktı. Ailesiyle hasret gideren Balbay, bugün Meclis'te yemin edecek. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Özlemiştik, hoşgeldin" dedi. Meclis Başkanı Çiçek "Geç de olsa sevindirici" yorumunu yaptı. Balbay'a özgürlük yolunu açan kararın, tutuklu vekiller için de emsal teşkil etmesi bekleniyor. Balbay çıkışta "Kin güdülecek bir süreçte değiliz" ifadesini kullandı.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay dün akşam Sincan Cezaevi'nden çıkarak özgürlüğüne kavuştu. Balbay'ı, Sincan Cezaevi'nden çıkışında eşi ve aralarında Balbay ile aynı davadan yargılanan, ancak daha sonra hakkında tahliye kararı verilen Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da bulunduğu çok sayıda CHP'li karşıladı. Balbay, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, bu sürecin taze bir başlangıç olmasını umduğunu söyledi. Balbay, bugün öğleden sonra Meclis'te yemin edeceğini hatırlatarak, ilk önce halka karşı yemin etmek istediğini kaydetti ve "Gelin tanış olalım, kin güdülecek bir süreçte değiliz" dedi. Cezaevi'nde bulunan Tuncay Özkan, Fatih Hilmioğlu gibi isimleri hatırlatan Balbay, 6 tutuklu milletvekilinin, belediye başkanlarının ve gezi olayları sebebiyle tutuklanan öğrencilerin de cezaevlerinde bulunduğuna dikkat çekti. Tahliyesinin, hak gasplarının giderilmesi için bir başlangıç olmasını umduğunu söyleyen Balbay, "İlk aileme teslim oldum, her şeyi onlarla yaşadım. Daha sonra büyük ailem Türkiye'ye teslim olacağım" diye konuştu. "Şu anda içeride hapis yatanlara karşı kapıyı ben kapatmış gibi kendimi sorumlu hissediyorum. Açın artık kapıları" diyen Balbay, Türkiye'de hukuk güvenliği sorununun olduğunu ifade etti. Halka hep inandığını söyleyen Balbay, toplumdan umudunu kesmediğini ifade ederek "Bir girdim, bin çıkıyorum. Ben halka karışacağım. Onların bir parçası olacağım" şeklinde konuştu. Mustafa Balbay, daha sonra CHP otobüsü ile kısa bir şehir turu attıktan sonra evine gitti.
KILIÇDAROĞLU TELEFON AÇTI
Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Balbay ile telefonla görüştü. Kılıçdaroğlu, Balbay'a "Seni demokrasi, özgürlük, insanlık adına kucaklıyorum, aramıza hoş geldin" dedi. Balbay ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun sesini duymaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti ve en kısa sürede görüşüp görevine başlamak istediğini söyledi. nbsp;
CHP'den yapılan açıklamada ise Kılıçdaroğlu'nun Balbay ile bugün bir araya geleceği bildirildi. Balbay bugün öğleden sonra da Meclis'te yemin edecek ve bütçe görüşmelerine katılacak.
REFERANDUMLA GELEN HAK
Balbay'a tahliye yolunu açan Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı, 12 Eylül 2010'da yapılan referandumda kabul edilmişti. CHP ve MHP'nin "Hayır" kampanyası yürüttüğü, BDP'nin ise boykot ettiği referandumda sonucun "Evet" çıkmasıyla yapılan Anayasa değişikliği, üç yıl sonra CHP milletvekili Balbay'a da özgürlüğü getirmiş oldu.
Mustafa Balbay'ın özgürlük sevinci, 4 yıl 9 ay sonra tahliye oldu"KİN GÜDÜLECEK BİR SÜREÇTE DEĞİLİZ"
Gazeteci Mustafa Balbay tahliye olduktan sonra cezaevi önünde kendisini bekleyenlere hitap ederken, "Kin güdülecek bir süreçte değiliz" dedi. CHP?otobüsüyle Çankaya'daki evine giden Balbay'ı kızı karşıladı. Mustafa Balbay, eşi Gülşah ve kızı Yağmur'la duygusal anlar yaşadı. nbsp;
Siyasiler: Hayırlı olsun
TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Memnuniyet duydum. Geç de olsa bunun gerçekleşmesine sevindim.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Hayırlı olsun, gözü aydın. Tahliye kararı gecikmiş de olsa kamu vicdanını rahatlatmıştır. Hukuk, adalet herkese lazım.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: Tahliye hayırlı uğurlu olsun. Temenni ederiz ki benzer durumdaki arkadaşlar da yararlanır. nbsp;
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: Nihayet Balbay TBMM'de olacak. Gerçekten grubumuz olağanüstü heyecanlı. nbsp;
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce: Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Hoş geldin Mustafa. Yapacak çok işimiz var.
Mustafa Balbay'ın özgürlük sevinci, 4 yıl 9 ay sonra tahliye olduBalbay, oturduğu binanın önündekomşularıyla hasret giderdikten sonra evine girdi. Oğlu Deniz'le karşılaştığı an kameralara böyle yansıdı.
Şükran Kaban ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...