OHAL kararı TBMM'de

Düzenleyen:
OHAL kararı TBMM'de

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Olağanüstü Hal döneminde ekonomiyle ilgili herhangi bir adım atılmayacağını bildirdi.

Bakanlar Kurulunca ilan edilen ve Resmi Gazete'de  yayımlanan olağanüstü hal (OHAL) kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresi, TBMM  Başkanlığına sunuldu. 
 
 Milli Güvenlik Kurulunun tavsiyesi üzerine demokrasi, hukuk,  özgürlükleri koruma ve güçlendirme amacıyla 3 ay süreli OHAL uygulanmasına  yönelik Bakanlar Kurulu kararına ilişkin tezkere, bugün TBMM Genel Kurulunda ele  alınıyor
 
 Genel Kurulda, gruplar adına 20'şer dakika, şahıslar adına ise 10'ar  dakikalık konuşma yapılacak. Bu kapsamda kürsüye İlk çıkan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oldu. İşte Meclis'te yapılan açıklamalar...
 
ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ:
 
* Emri Fethullah Gülen verdi. TSK içindeki bir çete tarafından yapılmış olması manidardır.  Darbe teşebbüsünde bulunan terör unsurları bertaraf edilecek
 
Cumhurbaşkanı'nın en yakınındaki isimler bile görülemeyebiliyor. Büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.  Hepimizin birlikte hareket etmesi gerekiyor. 
 
* OHAL kararının farklı yanıltılması büyük bir yanılgı olur. Burada bir sıkı yönetim ilanı söz konusu değildir. Yönetim sivil iradedir.  Hızlı karar alma ve uygulama dönemidir. Bunun ekonmiye dönük elbette yansımaları olabilir. Ama şunu söyleyebilirim ekonomi ile ilgili herhangi bir adım atılmayacaktır. 
 
*Türkiye'de yeniden bir darbe girişiminin tekrarlanmasının önlenmesidir. Bunun tekrarlanmaması için bizim de atmamız gereken adımlar olabilir. Darbe teşebbüsü başarısız kılınmıştır ama bunun artçıları olabilir.  Bu kadar büyük bir badireyi atlattıktan sonra, hiçbir şey olmamış gibi davranmamız gelecekte oluşacak büyük bir tehlikeye izin vermemiz anlamına gelir. 
 
 * Amacımız 3 aydan kısa süre içerisinde OHAL'İ kaldırmaktır.
 
MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ERKAN AKÇAY:
 
* 15 Temmuz'daki girişim yalnız seçilmiş hükümet ve vekilleri değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kurumlarını hedef almıştır. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...