Öğrenciler yakın takipte! Siber zorbalığa karşı mücadele

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Öğrenciler yakın takipte! Siber zorbalığa karşı mücadele

Gündem Haberleri

4'üncü toplantısını gerçekleştiren TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu'nda konuşan MEB Teftiş Kurulu Başkanı Metin Çakır, 40 bin civarında devamsız gözüken öğrenci olduğunu belirtirken, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Cemal Özdemir ise siber zorbalığa karşı yaklaşık 5 milyon öğrenciye eğitim verildiğini kaydetti.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında 4’üncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Millî Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı bürokratları milletvekillerinin sorularını cevapladı.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Cemal Özdemir, bakanlığın çocuklara yönelik siber zorbalığa karşı önemli bir mücadele verdiğini söyledi. Özdemir, “2022-2023 eğitim-öğretim döneminde teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda 4 milyon 667 bin 753 öğrenciye, 78 bin 579 öğretmene ve 581 bin 744 veliye ulaşıldı” dedi.

40 BİN ÖĞRENCİ DEVAMSIZ

MEB Teftiş Kurulu Başkanı Metin Çakır, ortaöğretim bağlamında MEB’e bağlı tüm yurtların denetlendiğine dikkat çekti. Bu kapsamda, halihazırda 2 bin 682 yurdun faaliyet gösterdiğini kaydeden Çakır, bu yurtların kısa bir sürede yarıdan fazlası denetlendiğini belirti ve 2023 sonuna kalmadan bütün yurtlar denetleneceği bilgisini paylaştı.

Milletvekillerinin istismar konusunda öğretmen ihbarlarının sayısının çok az olduğuna yönelik iddialarına da cevap veren Çakır, “Öğretmenlerimiz sadece MEB’e bildirmekle yetinmiyor, anında kolluk güçlerine bildiriyorlar” ifadelerini kullandı.

Devamsız öğrenci sayısı ile ilgili 2,5 milyon öğrencinin devamsız olduğuna ilişkin iddiaların asılsız olduğuna dikkat çeken Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, “Şu anda 40 bin civarında devamsız gözüken çocuk var. Bunların yüzde 99’u da yurtdışı temalı. Adresi olmayanların sayısı da çok fazla. Adres kaydı yok maalesef” dedi.

POLİS VE JANDARMA DEVREDE

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı adına sunum yapan EGM Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren, EGM bünyesinde Çocuk Şube Müdürlükleri ve Büro Amirlikleri, JGK bünyesinde Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlükleri ile Çocuk Kadın Kısım Amirlikleri olmak üzere 19 bin 211 polis ve jandarma personelin görev yaptığını kaydetti.

Suçla mücadelede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi veren Gülveren, “Ailelere yönelik bilgilendirme çalışmalarına ağırlık veriliyor. Okullarda ailelere ve çocuklara seminerler düzenleniyor, çocuğun istenmeyen temaslara karşı ‘hayır’ diyebilmesini öğreten farkındalık çalışmaları yürütülüyor. Çocukları sosyal medyanın olumsuz etkilerinden korumak amacıyla zararlı içeriklere erişimi zorlaştıracak tedbirlerin alınıyor. Çocuğun cinsel istismarı başta olmak üzere cinsel suçlar kapsamında toplumda infial uyandıran sansasyonel olayların özellikle suç mağdurları ve ailelerin tekrar aynı travmaya maruz kalmaması için basın ve sosyal medya platformları üzerinden yapılan haberlerin, RTÜK ile işbirliği hâlinde etik ilkelerin belirlenmesinin faydalı olacağı değerlendiriliyor” diye konuştu.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...