Numan Kurtulmuş'un yeni görevi Resmi Gazete'de

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

TBMM'deki 3. tur oylamada Cumhur İttifakı Başkan adayı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Meclis'in yeni dönem başkanı seçilirken, yeni görevi Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Meclis'te milletvekillerinin yemin töreni ile başlayan yeni yasama döneminde, Cumhur İttifakı adayı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş 3. Turda 321 oyla TBMM'nin 30. Başkanı seçildi.

Kurtulmuş'un TBMM Başkanı seçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, Genel Kurulun 7 Haziran 2023 tarihli 3'üncü birleşiminde İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş seçilmiştir" ifadesi yer aldı.

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem milletvekillerinin yemin etmesi ile başlayan yeni yasama döneminde  yeni başkanını da seçmek için saat 14.00'te toplanmış, ilk iki turda çoğunluk sağlanamadığı için 3. tur oylama yapılmıştı.

MECLİS'İN 30. BAŞKANI OLDU

3. turda Cumhur İttifakı'nın adayı Numan Kurtulmuş, Meclis'n 30. Başkanı seçildi.

Kurtulmuş, teşekkür konuşmasında Türkiye Yüzyılı'nma vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Birinci Meclis'in kuruluşundan ve Cumhuriyetimizin ilanından 100 sene geçmiş oldu. Türkiye büyük kazanımlar elde etti. Millet olarak yeni hedefler, yeni ufuklar koymak durumundayız. Türkiye Yüzyılı olarak adlandırdığımız Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hepimiz omuz ve güç vereceğiz. Fevkalade önemli bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Bu millet bize bir imkan ve fırsat vermiştir. Bu imkanı milletin verdiği destekle sonuna kadar çalışarak göstereceğiz. Daha güçlü, daha büyük Türkiye için canla başla çalışacağız."

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...