Nöbetteki analar 'PKK-HDP'nin maskesini düşürdü: Hainlerin hedefi dindar Kürtler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nöbetteki analar 'PKK-HDP'nin maskesini düşürdü: Hainlerin hedefi dindar Kürtler

Gündem Haberleri

1.228 gündür nöbet tutan ailelerle bir araya geldik, direnişlerini konuştuk. Anneler terör örgütünün özellikle muhafazakâr aileler üzerinde yoğunlaştığını ve İslami hassasiyeti olan çocukları özel hedef olarak seçtiğini anlattı.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ

Diyarbakır’da PKK tarafından çocukları kaçırılan ailelerin direnişi bölgede bütün havayı değiştirdi. HDP il binası önünde 1.228 gün önce başlayan direnişin kahramanı anneler gazetemize konuştu. Anneler terör örgütünün özellikle muhafazakâr aileler üzerinde yoğunlaştığını ve İslami hassasiyeti olan çocukları özel hedef olarak seçtiğini ifade etti.

Oğlu 12 Nisan 2014 tarihinde henüz lise öğrencisi iken kaçırılan Bedriye Uslu “Yavrum kaçırılmadan birkaç gün önce hatim indirdi, duasını yaptık. Biz muhafazakâr bir aileyiz. HDP, kaçırılma olayından önce mahallemize gelip oy istemişti. Evimize almadık, mahallemize dahi girmelerini istemediğimizi söyledik. Müslüman olduğumuzu söyledik. Onlar da oğlum Mahmut’u kaçırarak intikam aldı” dedi.

Bedriye Anne’ye göre PKK-HDP’nin öncelikli amacı İslam’ı bölgeden silmek ve Kürtleri tamamen dinsiz bir millet haline dönüştürmek. Oğlunun kaçırıldıktan altı yıl sonra kendilerini aradığını ve ‘ana geliyorum’ dediğini anlatan Bedriye Uslu “Onun bu niyetini anlayıp takibe başlamışlar. Sonra da Suriye’de bir hapishaneye atmışlar. Mahmut’un ardından iki oğlumu okuldan aldım. Âdeta her anlarını izliyorum. Teröristler beni Mahmut’umdan diğer iki yavrumu da eğitimlerinden etti” diye konuştu.

"KIZIMA VİDEO ÇEKTİRİP DEĞERLERİMİZE HAKARET ETTİRDİLER"

PKK-HDP iş birliği ile 18 yaşındaki kızı dağa kaçırılan Hatice Levent ise “Tesettürlü, namaz kılan, Kur’ân okuyan yavrumu özellikle kurban seçtiler. Vicdansız, kitapsızlar, Bitlis Üniversitesinde okuyan ve saçının tek bir telini dahi göstermeyen kızımı kaçırıp örtüsünü sıyırdılar. Kaçırdıktan altı ay sonra ona bir video çektirip değerlerimize hakaret ettirdiler. Kızımın titreyen sesi ve ürkek tavırları o sözlerin zorla söylettirildiğini gösteriyordu. Eşimi 12 yıl önce kaybettim, kızım PKK tarafından kaçırılmadan önce her perşembe babasının ruhuna Kur’ân okurdu. Bunu hiç aksatmazdı. Şu anki durumunu düşündükçe çıldırıyorum. Kendi inançsızlıklarını kabul etmeyen kalabalıklardan böyle intikam alıyorlar” dedi.

ANNELER DEVLETİN KARARLILIĞINDAN UMUTLU

Diyarbakır başta olmak üzere tüm bölge denklemini değiştiren annelerin isyanı, yeni katılımcılarla büyüyor. Kendi hikâyelerini anlatırken gözyaşlarını tutamayan anneler, çocuklarının eline silah verilip Türk askerinin karşısına çıkarılmasını ise korkunç bir kâbus, ölümden beter bir acı olarak nitelendiriyor. Anneler gördükleri ilgi ve devletin kararlılığından oldukça umutlu. Bölgede etkin STK temsilcileri “Yaşanan dramın dillendirilmesi başta HDP imajı ve PKK algısını Diyarbakır ve çevre illerde büyük oranda değiştirdi” diyor. Çadır nöbeti ve annelerin isyanı sayesinde kaçırma olayları tamamen durma noktasına gelirken ikna ve propaganda faaliyetleri de büyük oranda bitmiş.

Nöbetteki analar 'PKK-HDP'nin maskesini düşürdü: Hainlerin hedefi dindar Kürtler
Arkadaşımız Yılmaz Bilgen, ‘Diyarbakır Anneleri’ni dinledi.

AVRUPA’YA TAŞINACAK: KENDİ DİLLERİNDE PKK ANLATILACAK

Nevşehir’de 7 farklı oturumla gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Evlat Nöbeti Anneleri Kurultayı’ Avrupa’ya taşınacak. Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Âdem Palabıyık’ın yaptığı, Kurul Başkanlığını ise AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün üstlendiği organizasyonda yapılan sunumlar yazılı metne dökülerek farklı dillere tercüme edilecek. Ardından başta Fransa, Hollanda ve Belçika olmak üzere Avrupa ülkelerinde terörün zararları ve Diyarbakır Anneleri anlatılacak. Palabıyık “HDP ve PKK cephesi bu süreçleri dikkatle izliyor. Bölgede yaşadıkları kayıplar her açıdan arttı ve dengeleri bozuldu. Şimdi Avrupa’da terör hakikatlerini anlatacağız. Orada hâkim kılınmaya çalışılan algıyı değiştirmek istiyoruz” dedi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...