Mutlu: Özür yeni bir başlangıç olabilir

/ Kaynak: AA
Mutlu: Özür yeni bir başlangıç olabilir

GÜNDEM Haberleri  / AA

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde İsrail askerlerinin saldırısında yaralanan Hüseyin Mutlu, ''İsrail'in özür dilemesi güzel bir başlangıç olabilir ama oradaki Filistin'in kendi başına, kendi hürriyetine kavuşmuş bir sıfatta var olmasıyla ancak bu iş neticelenmiş olacaktır'' dedi.

Samsun'da bulunan Dost, Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (DOSTDER) başkanlığını yapan Mutlu, İsrail'in Türkiye'den özür dilediğini, Anadolu Ajansı (AA) muhabirinden öğrendi. Mavi Marmara'daki baskını bir kurşun yarasıyla atlattığını anlatan Mutlu, şöyle devam etti: ''Bu gelişme İsrail ile bugüne kadar yapılan anlaşmazlıkların olumlu bir değişimi olarak görülebilir. Neticede Mavi Marmara'nın çıkış amacı ve hedefi, insan vicdanını götürmeye çalıştığı noktaya varması, sadece tazminatlarla, sadece özürlerle bitecek değil. Neticede o geminin aslına uygun olarak görevini yerine getirebilmiş olması, Filistin, Gazze halkının İsrail hegemonyasından, onların egemenliğinden kurtulup kendi bağımsızlığına kavuşmasıyla mümkün olacaktır.'' Mutlu, şunları kaydetti: ''İsrail'in özür dilemesi güzel bir başlangıç olabilir ama oradaki Filistin'in kendi başına, kendi hürriyetine kavuşmuş bir sıfatta var olmasıyla ancak bu iş neticelenmiş olacaktır. Eğer böyle bir tazminatın verilmesi ve özrün söylenmesi varsa, İsrail yapmış olduğu terörizmi dünya kamuoyu önünde de kabullenmiş demektir.''

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...