Mavi Marmara kurbanlarının yakınları konuşuyor

/ Kaynak: AA
Mavi Marmara kurbanlarının yakınları konuşuyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlenen saldırıya ilişkin Türkiye'den özür dilemesinin yankıları sürüyor.


Gemide İsrail askerlerinin saldırısından yara almadan kurtulan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) gönüllüsü Salih Merdivan (48), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün yeryüzünde Allah'ın izniyle bir çok şeyin değiştiğini gördüklerini söyledi. İsrail'in yenilgiyi kabul ettiğini ifade eden Merdivan, ''İsrail yaptığı zulmü gördü ve özür diledi. Bu Müslümanların şükretmesi gereken bir manzaradır. Biz Allah'a şükrediyoruz. Bizi böyle bir ikramla karşılaştırdığı için'' dedi. Müslümanların direndiğini vurgulayan Merdivan, şunları kaydetti: ''Bugün yeryüzünün şekli Allah'ın izniyle değişti. Mavi Marmara gemisindeki vicdan sahibi insanlar, Müslüman kardeşlerimize ve ezilen insanlara yardım etmek için oraya gittiler. Geminin içerisinde sadece Müslümanlar yoktu. Hristiyanlar, Yahudiler ve hiçbir dine inanmayan insanlar da vardı. Bu insanların vicdanlarını ayağa kaldırdı. Allah, yeryüzünde bu direnen Müslümanların vesilesiyle yeni bir dönem başlattı. İsrail de yenilgisini gördü. İnanıyoruz ki yeryüzü artık hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. İnşallah zalimlerin devamı olan Suriye'deki Esed rejimi de yıkılacak. Müslümanlar gün be gün daha güçlü hale gelecekler.'' Gemide bulunan Müslümanlar'ın sabrettiğini ve yollarından dönmediğini ifade eden Merdivan, ''Allah onların o sabrıyla bu ikramı gerçekleştirdi. Suriye'deki Müslüman kardeşlerimiz de direnecekler. Bu yenilgiyi nasıl İsrail tattıysa, Esed rejimini destekleyenler de tadacaklardır. Müslümanların sabırlı olması ve direnmesi gerekiyor. Allah'ın izniyle yerdeki zalimlerin sonu yaklaşıyor'' diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...