Musluğa 6 bin, minyatüre 96 bin lira

Musluğa 6 bin, minyatüre 96 bin lira

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “25 yıl sonra su akıttık” diyerek Topkapı Sarayı önündeki III. Ahmet Çeşmesi'nin musluklarını açılışını yapmıştı. Belediye’nin çeşmeye su bağlamak için 6 bin lira harcadığı ortaya çıktı.

İBB Denetim Kurulu raporlarına yansıyan bilgilere göre İBB yönetimi, hediye etmek üzere söz konusu çeşmenin ve Bozdağan Kemeri'nin minyatürlerini hazırlattı. Belediye 100 adet III. Ahmet Çeşmesi minyatürü için 61 bin 900 lira harcadı. Belediye, Bozdağan Kemeri minyatürüyle birlikte KDV hariç 96 bin 500 lira ödeme yaptı. Olayı sosyal medya hesabından ifşa eden İBB AK Parti Meclis Üyesi Engin Aydoğan "Vakıflar Genel Müdürlüğünün restore ettiği III. Ahmet Çeşmesi’ni Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li İBB Başkanı törenle açmışlardı. Su bağlamak için 6 bin TL, çeşmenin minyatürünü çizip hediye etmek için de 61 bin 900 TL harcamışlar” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...