MÜSİAD, 'Bankalar, ihtiyacı olmadığını ispat edene kredi veriyor'

MÜSİAD, 'Bankalar, ihtiyacı olmadığını ispat edene kredi veriyor'

GÜNDEM Haberleri

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, sadece teminata kredi veren bankacılık sisteminin değişmesi gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, sadece teminata kredi veren bankacılık sisteminin değişmesi gerektiğini söyledi. MÜSİAD Mersin Şubesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Olpak, "Reel sektör gibi bankacılık sektörünün de kâr etmesi son derece normal. Ancak mevcut bankacılık sektöründe işletmelerimiz, firmalarımız, neredeyse krediye ihtiyaçları olmadığını ispat ettikleri takdirde, sadece ve sadece teminata dayalı olarak finansmana ulaşabiliyorlar. 2023 hedeflerini konuştuğumuz Türkiye'de bu durum yatırımlara ve büyümeye ciddi bir fren etkesi yapıyor" diye konuştu. Olpak, MÜSİAD olarak isteklerinin, proje finansmanının önünün açılması olduğunu ifade etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...