Mürted ordusu

Düzenleyen:
Mürted ordusu

GÜNDEM Haberleri

Hainler 12 ve 13 Temmuz’da iki F-16 uçağı kaldırarak Erdoğan’ın kaldığı otel çevresini fotoğraflamış.

Türkiye’nin heyecanla beklediği darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü iddianamesi dün açıklandı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede firari imam Adil Öksüz iki numaralı, Kemal Batmaz ise 3 numaralı sanık olarak yer aldı. Cuntacı Akın Öztürk ise iddianamede sivillerin ardından 7’nci sırada yer alan ilk asker. Şüphelilerden 6’sı sivil 45’inin 303’er defa ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
HAPİSTEKİLER ÇIKACAK
 Adil Öksüz’ün 6-7-8-9 Temmuz 2016’da Anra Konutkent’teki villada yaptığı darbe toplantısına Mehmet Partigöç, Gökhan Şahin Sönmezateş, Ömer Faruk Harmancık, Bilal Akyüz gibi isimlerin katıldığı belirtildi. Öksüz’ün toplantıya şu talimatı verdiği belirlendi: “15 Temmuz akşamı yapılacak ilk işlerden bir tanesinin görevlendirme verilecek kuvvetler cezaevlerinde tutuklu bulunan ‘cemaat’ mensubu kişileri vakit kaybetmeksizin cezaevlerinden çıkarmak.”
İddianamede Akıncı Üssünde, Fetullah Gülen’in kullanması için yapılan bir inşaata dikkat çekildi. Darbenin başarılı olması durumunda Gülen’in 25 Temmuz’da Türkiye’ye gelerek Akıncı Üssü’ndeki bu yapıyı kullanarak emir ve talimat vereceği belirtildi. 
 CLINTON’A 200 BİN $
İddianamede, Adil Öksüz’ün 2010-2011 tarihlerinde ‘Harmony Enterprises Llc’ isimli şirkete 200 bin ABD doları para gönderdiği kaydedildi. Söz konusu şirketin ise 2016 yılındaki ABD başkanlık seçimlerinde başkan adayı olan Hillary Clinton’a finansman sağlamak amacıyla kurulduğu ifade edildi.  
GENERALLE 177 GÖRÜŞME
İddianamede, Öksüz’ün ve eşi Aynur ile kardeşi Mehmet Öksüz’ün örgütün kripto haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı tespit edildi. Öksüz’ün ayrıca, örgütün tepe yöneticilerinden Ahmet Kirmiç(1), Ali Çelik(2), Barbaros Kurt(1), Bekir Baz(1), Cemal Türk(496), Hamdullah Bayram Öztürk (3), Hidayet Karaca(21), Mustafa Özcan(2) ve Selman Kuzu(21) ile telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi. Öksüz’ün 2010 ile 2012 yılları arasında Tümgeneral Recep Ünal ile 177 kere görüştüğü de vurgulandı. 
ÖKSÜZ İSTANBUL’A UÇMUŞ
 Adil Öksüz’ün HTS kayıtlarından, 18 Temmuz’da saat 08.01’de Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki, saat 09.27’de ise Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki baz istasyonundan hizmet aldığı tespit edildi. Öksüz, aynı gün saat 11.10 ve 22.48’de Üsküdar, saat 23.47’de İstanbul Atatürk Mahallesinde baz hizmeti aldıktan sonra ertesi gün, 19 Temmuz’da saat 12.43’te Sakarya Akyazı’daki baz istasyonunu kullandı. 21 Temmuz saat 10.22’de ABD Başkonsolosluğundan arandı, Öksüz’ün telefona cevap vermediği kaydedildi.
Yönetici pozisyonunda yer alan Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Harun Biniş, Hakan Çiçek’in aynı tarihlerde ABD’ye gittiği belirtilirken, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek’in ABD’de oldukları 17-21 Mart 2016 tarihleri arasında Akın Öztürk’ün damadı Hakan Karakuş ile Yarbay Hamza Aras’ın askerî uçakla ABD’ye gittikleri belirtildi.
50 ÇAPULCUYU TEMİZLEYEMEDİK!
 Cuntacı Orgeneral Akın Öztürk suçlamaları yine reddetti. “Devlet yetkilileriyle telefonla görüşmeye fırsatım olmadı” demesine rağmen tanık Mehmet A. ifadesinde, darbe girişimi gecesi Akın Öztürk’ün emirleri karacı bir tümgenerale verdiğini ve bir ara ‘Düştüğümüz duruma bak 50 tane çapulcuyu temizleyemedik’ şeklinde sözler söylediğini anlattı.
Darbe girişimi sırasında 25 pilot F-16 uçağı kullanıldı. Bunlardan 11’i bombalama faaliyetlerini gerçekleştirdi  iki F-16 pilotu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağını takiple görevlendirildi. 
 OTELİ F16 FOTOĞRAFLAMIŞ
İddianamede, 12 Temmuz’da Diyarbakır Üssü’nden iki F-16 uçağı kaldırılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otel ve yakınında fotoğraflama işlemi yapıldığı, 13 Temmuz 2016’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığının koordinesinde 2 F-16 uçağı havalandırılarak yine Marmaris üzerinde Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu otel ile civarında fotoğraflama işlemi gerçekleştirildiği ifade edildi.
 80 MİLYON ZARAR
 Atılan bombalar sebebiyle TBMM’de 19 milyon, TÜRKSAT’ta 7 milyon, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde 7 milyon, Havacılık Daire Başkanlığında 40 milyon, Özel Harekât’ta 6 milyon, Polis Akademisi’nde 553 bin lira kamu zararı oluştuğu bildirildi. O gece 77 vatandaşı şehit eden darbeciler, bazı kutsal mekanları da bombalamayı düşündü.
O gece Tümg. Mehmet Dişli Org. Hulusi Akar’ın makam odasına girerek darbe girişimini tebliğ etti. Bu sırada Genelkurmay Başkanının Emir Subayı Yarbay Levent Türkkan, bir bezle Akar’ın ağzını ve burnunu kapattı, ellerini plastik kelepçe ile bağladı. Silahını doğrultması üzerine Akar’ın ‘sık ulan’ diyerek tepki gösterdiği kaydedildi.

‘TANIMIYORUM’ DEDİ AMA...

Darbe girişiminin sivil şüphelilerinden Kemal Batmaz, örgütün “Hava Kuvvetleri İmamı” olduğu belirtilen Adil Öksüz’ü tanımadığını ve Atatürk Havalimanı’nda birlikte yürüdükleri görüntülerin tamamının “Tesadüf” olduğunu savunmuştu.
İddianameye göre, Öksüz’ün 2004-2013 yıllarında farklı dönemlerde ABD’de bulunduğu sıralarda, Batmaz’ın da aynı dönemde ABD’de bulunduğu tespit edildi. Batmaz’ın 1997 yılından beri ABD’ye seyahatler yaptığı belirlendi.
“Tanımıyorum” dediği Öksüz ile telefonda 925 kez görüşmelerini de “Hatırlamadığını” iddia eden Batmaz’ın, Öksüz’ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım ile 2010 yılından beri bin 100 telefon görüşmesi yaptığı kayıtlara geçti. Batmaz, Yıldırım’ı tanıdığını ancak Öksüz’ün kayınbiraderi olduğunu bilmediğini öne sürdü. 
Kemal Batmaz, görüntülere yansıyan eski Akıncı Üs Komutanı Hakan Evrim’in asker selamı verdiği kişinin de kendisi olmadığını iddia etti.

İşte dakika dakika 15 Temmuz ihaneti

16:16 Bir subay MİT’e gidip FETÖ’cü askerlerin Fidan’ın alacağını ihbar etti.
18:10 Fidan, Genelkurmay’a geldi, komutanlara “İhbarın daha büyük planın parçası olabileceğini” beyan etti.
19:05 Genelkurmay  2. Başkanı Org. Güler’in emriyle uçakların indirilmesi ve kaldırılmaması talimatı verildi.
19:09 Darbeciler hava trafiğini açtırmak için Solotürk’ün programını bahane edip trafiği yeniden açtırmaya çalıştı.
19:26 Hakan Fidan, Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanını aradı, ulaşamayınca koruma müdürü ile görüştü, ilave güvenlik tedbirlerine ihtiyaç var mı diye sordu.
19:26 Org. Güler’in özel kalem müdürü Yarbay B. Tümer M. Partigöç’ün odasına gitti, komutanlar ve Fidan görüşmesini haber verdi.
20:09 Korg. İlhan Talu, Org. Akar’ın makamında Fidan’ı gördü. FETÖ’cü personelin tutuklanacağı endişesiyle darbeci grup paniğe kapıldı, saat 03.00’teki darbe 20.30’a çekildi.
20:46 Karargahtan erken ayrılan Mehmet Dişli özel aracıyla geri döndü.
21:00 Dişli, Akar’ın odasına girdi, kendisine “Komutanım operasyon başlıyor” diye darbeyi tebliğ etti.
21:23 Talu Özel Kuvvetler personeline karargâhta yol gösterdi.
21:43 Tanker uçaklar İncirlik’ten havalandı.
22.17 KKK Org. Salih Zeki Çolak karargâhtan çıkarıldı.
22:29 İmralı’nın kuzeyinde 5-6 adet helikopter izinsiz uçuş yaptı.
22:54 Yurtta Sulh isimli WhatsApp grubunda “ateş serbest” talimatı verildi.
22:55 Semih Terzi’nin izinsiz kalkış yaparak Etimesgut’a gitti.
23:03 Org. Akar, Dişli’nin refakatinde Akıncı Üssü’ne götürüldü.
23:04 Mehmet Partigöç, Akın Öztürk’e Akıncı Üssü’ne geçmesini söyledi.
00:11 Hava Kuvvetleri Komutanı’nın haberi olmadan uçakların kaldırılmayacağı emri verildi.
00:20 Erdoğan’ın uçağının takibi için Akıncı’dan iki F-16 kalktı.
00:54 Darbecilerin kendi aralarında “Başka şansımız yok, şey yapacağız” dediği gelişmeler dikkate alındığında ‘şey yapacağız’dan kastın bombalama olduğu anlaşıldı.  
00:13 Semih Terzi Ankara’ya indi.
01:30 Erdoğan’ı taşıyan helikopter Dalaman’a indi. Cumhurbaşkanı ve ailesinin bindiği ATA uçağı 01.43’de havalandı.
02:21 Sivil halk Genelkurmay’a girdi.
03:14 Türksat bombalandı.
03:19 Darbeciler WhatsApp grubundan, “İstanbul’da 2. köprüye uçakla hava taaruzu değerlendirilebilir mi?” önerisinde bulundu.
03:20 Cumhurbaşkanı’nı taşıyan uçak İstanbul’a indi.
03:24 TBMM ikinci defa bombalandı.
04:36 Korg. Ziya Kemal Kadıoğlu Başbakan Yıldırım’dan uçak düşürme yetkisi aldı.
04:49 Malatya’da 4 adet F-4 kalkışa hazırlandı. Nakliye uçakları ile engellendi.
04:54 Erzurum’dan 2 adet F-16, uçak düşürme yetkisi ile karşı taaruza geçti.
05:31 Nakaştepe Uçuş Tabur Komutanlığına Stinger füzelerinin çıkarılması talimatı verildi.
05:34 Hawk füzelerinin hazırlanması talimatı verildi.
05:37 Darbeciler gruptan “teslim olun” bilgisini paylaştı.
05:53 Grup kapatıldı, mesajların silinmesi emri verildi.
06:35 Darbeciler son bir kez değerlendirme yapıp “TV’ler sizi etkilemesin” paylaşımı yaptı. Bu son mesajdı.
07:31 Başbakan Yıldırım ‘Akıncı pistini bombalayın’ talimatı verdi. 08.03’de bombalandı.
08:26 Org. Akar, Çankaya’ya götürüldü.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...