Mübarek, cezaevinden hastaneye

Mübarek, cezaevinden hastaneye

GÜNDEM Haberleri

Mısır'ın devrik diktatörü Mübarek, beraatının ardından iki yıldır tutulduğu hapishaneden helikopterle tahliye edilerek hastaneye götürüldü.

Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle deviren ve hapse atan ordu, devrik diktatör Hüsnü Mübarek'in serbest bırakılması için seferber oldu. Hakkındaki yolsuzluk davasından beraat eden ancak ev hapsinde tutulacak Mübarek, dün Tora Hapishanesi'nden tahliye edildi. Hüsnü Mübarek'i, 2 yıldır kaldığı hapishaneden askeri helikopter aldı. 85 yaşındaki Mübarek, sağlık sorunları nedeniyle başkent Kahire'deki askeri hastaneye nakledildi. Tora Hapishanesi önünde az sayıda Mübarek taraftarı ve gazetecilerin yanı sıra askerin aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Mübarek'in tedavisinden sonra ev hapsi cezasını nerede çekeceği henüz açıklanmadı. Mısır Devlet Televizyonu, ev hapsini de tedavi gördüğü hastanede geçirecek Mübarek'in, bu süre boyunca rahat bir şekilde ziyaretçilerinin gelebileceğini açıkladı. Mübarek'e ev hapsi kararı verilirken ülkedeki mevcut olağanüstü halin göz önünde bulundurulduğu belirtildi. 3 Temmuz'daki darbeden bu yana tutuklu olan ve tutukluluk süresi sürekli uzatılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ise nerede tutulduğu hala bilinmiyor. Mübarek, Ahram gazetesi yöneticilerinden hediye alma suçlamasıyla tutuklu yargılandığı son davadan beraat etmişti. Ancak Mübarek'in 28 günlük ayaklanma sürecinde "silahsız göstericilerin üzerine ateş açılarak öldürülmesi emrini verdiği" suçlamasıyla yargılandığı davaysa sürüyor. Mübarek, bu suçlamadan geçen yıl ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Avukatları ise kararı temyize götürmüştü. Uzmanlar Mısır yargısının bağımsız olup olmadığının bu dosyada verecekleri kararla ortaya çıkacağını söylüyor. Ancak darbenin desteklediği hükümet sayesinde Mübarek'in sivillerin öldürülmesiyle ilgili davadan da aklanması bekleniyor. Bu arada dün Mısır İçişleri Bakanlığı, darbe karşıtı gösterilere katılan İhvan liderlerinden Hasan-el Bernes ile Hürriyet ve Adalet Partisi milletvekillerinden Fethi Şihab'ın gözaltına alındığını açıkladı. Öte yandan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, Kahire ve Giza'da 28 merkezde bugün "Şehitler Cuması" adı altında gösteri çağrısı yaptı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...