MSB Deniz Albay Zeki Aktürk: İsveç için şimdi uygulama zamanı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
MSB Deniz Albay Zeki Aktürk: İsveç için şimdi uygulama zamanı

Gündem Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, NATO’nun “Açık Kapı” politikasını her zaman destekleyen Türkiye'nin bunu, Finlandiya'nın üyeliğini onaylayıp İsveç'in katılım protokollerini TBMM'ye göndererek gösterdiğini belirterek, “İsveç’in, terörle mücadele alanında bugüne kadar hayata geçirdiği hukuki düzenlemeleri tam olarak uygulamaya koyma zamanıdır” dedi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, basın bilgilendirme toplantısında NATO’nun “Açık Kapı” politikasını her zaman destekleyen Türkiye’nin bunu, Finlandiya’nın üyeliğini onaylayıp İsveç’in katılım protokollerini TBMM’ye göndererek gösterdiğini belirtti.

Aktürk, “İsveç’in, terörle mücadele alanında bugüne kadar hayata geçirdiği hukuki düzenlemeleri tam olarak uygulamaya koyma zamanıdır” dedi.

BİR HAFTADA 19 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terör operasyonlarının bilançosunu da paylaşan Aktürk, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 19 terörist etkisiz hale getirildi. Böylelikle yıl içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 813’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 156’ya ulaştı” diye konuştu.

Aktürk, Rusya ve Ukrayna arasında bölgenin ve dünyanın güvenliğini tehdit eden gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ederek bugüne kadar 33 milyon tona yakın tahılın, binden fazla gemiyle Ukrayna limanlarından taşınarak dünya pazarlarına ulaştığını aktardı.

Aktürk, “17 Temmuz’da süresi dolacak Tahıl Girişimi’nin uzatılmasına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temaslarımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...