MİT ve Emniyet araştıracak bilgiler iki yıl içinde silinecek

MİT ve Emniyet araştıracak bilgiler iki yıl içinde silinecek

GÜNDEM Haberleri

AK Parti, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği devlet memurlarının güvenlik soruşturmasıyla ilgili düzenlemeyi yeniledi.

Meclis’e sunulan yeni yasa teklifine göre, statüsü veya çalıştırma şekline bağlı olmaksızın ilk defa veya yeniden memuriyete ya da kamu görevine atanacaklar hakkında arşiv araştırması yapılacak.
Güvenlik soruşturmasına, görevin gerektirdiği niteliklere etkisi yönüyle kişinin eşi ile birinci derece hısımları da dâhil edilecek.  Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması, Millî İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve mahallî mülki idare amirliklerince yapılacak.
Memuriyet veya kamu görevlerine uygunluğunun değerlendirilmesini sağlayacak yorum içermeyen olgusal veriler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmakla görevli birimlerce ilgili kurum ve kuruluş bünyesinde kurulan Değerlendirme Komisyonuna iletilecek.
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sırasında elde edilen kişisel veriler, işlenme amacının ortadan kalkması hâlinde veya her durumda 2 yılın sonunda değerlendirme komisyonlarınca silinecek ve yok edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...