Demirtaş ve Erdem için hak ihlali kararı

Demirtaş ve Erdem için hak ihlali kararı

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile CHP Eski Milletvekili Eren Erdem’in bireysel başvurularında, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Yüksek Mahkeme, terör örgütü FETÖ’nün 17/25 Aralık darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve CHP’li Erdem’e 30 bin lira manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı. AYM, “terör” suçlarından yargılanan HDP’li Demirtaş’a ise, tutukluluğunun makul süreyi aşması sebebiyle 50 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Kararda; Demirtaş’ın tahliye taleplerinin ve tutukluluğa karşı itirazların ise matbu gerekçelerle reddedildiği vurgulandı. 2 Eylül 2019’da tahliyesine karar verilen Demirtaş, başka bir suçtan cezaevinde bulunuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...