Milyonluk yeni daireler depremde enkaza döndü: Vatandaşlar isyan etti

- Güncelleme:
Milyonluk yeni daireler depremde enkaza döndü: Vatandaşlar isyan etti

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili yıkan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Malatya’da hasara neden oldu. Bin 300’den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 7 bin kişinin yaralandığı depremde binlerce bina hasar aldı. Milyon liralık yeni dairelerinin depremde hasar aldığını gören kiracılar “Her şeyimiz gitti. Ne evimiz ne de eşyamız kaldı” diyerek duruma isyan etti.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde üç binden fazla binanın yıkıldığı yaklaşık 43 bin dolayında binanın da hasar aldığı kent tarihinde görmediği büyük bir yıkımı yaşarken bin bir umutla şehrin en prestijli bölgesi konumundaki Bostanbaşı’nda aldıkları yeni daireleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar ise duruma isyan etti. 7 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı binalarda yaşayan çok sayıda vatandaş tüm birikimlerini kaybettiğini söyledi.

Milyonluk yeni daireler depremde enkaza döndü: Vatandaşlar isyan etti

MİLYON LİRALIK DAİRE DEPREMDE HASAR GÖRDÜ

Bostanbaşı Saraybosna caddesi üzerinde bulunan evleri depremde ağır hasar alan Mehmet Fatih , Fazilet Akıncı çifti binayı inşa eden müteahhitlere tepki göstererek üç yıllık evlerinin ellerinden gittiğini ifade etti. İki milyon liraya aldığı Bostanbaşı Mahallesi’ndeki evinin üçüncü yılında Kahramanmaraşlı depremlerde ağır hasar aldığını belirten Mehmet Fatih Akıncı, “Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi’nde 2020 yılında daire aldım. İki yıl içerisinde evimi kurdum depremde evim gitti. Şu an da bu bölgedeki evlerin hepsinde hasar var evlerimizi taşıyacak yerimiz yok. Mağduruz. Bu durumda kimlerin sorumluğu varsa Allah cezasını versin. İki milyonluk dairemiz gitti burada ki evlerin hepsinin fiyatı da hemen hemen aynı “dedi.

Milyonluk yeni daireler depremde enkaza döndü: Vatandaşlar isyan etti

(İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...