MHP lideri Devlet Bahçeli'den hükümete 8 maddelik Suriye önerisi

MHP lideri Devlet Bahçeli'den hükümete 8 maddelik Suriye önerisi

GÜNDEM Haberleri

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Suriye kriziyle ilgili hükümete 8 maddelik öneride bulundu. Bahçeli, "Askeri seçenek en son düşünülmeli" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Suriye kriziyle ilgili hükümete 8 maddelik öneride bulundu. Bahçeli, "Askeri seçenek en son düşünülmeli" dedi. nbsp;Yazılı bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin öncelikli olarak Türkiye'nin güvenliğine yönelik politika benimsemesini istedi. Birleşmiş Milletler uzmanlarının hazırlayacakları raporun mutlaka beklenmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, "savaş tellallığı yapılmamalı" ifadesini kullandı. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygının esas olması gerektiğini belirten Bahçeli, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gündeme getirdiği "gönüllü koalisyona katkı yaparız" sözlerini "Kinci, ikircikli ve dayatmacı bir anlayış" olarak nitelendirdi. Bahçeli, halen yürürlükte olan ve 4 Ekim'de süresi dolacak olan Suriye tezkeresinin bir yıl daha uzatılmasını aynı çerçevede kalmak kaydıyla önerdi. Devlet Bahçeli, hükümetin gelişmelerle ilgili Meclis'i bilgilendirmesini de istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...