Meteoroloji üst üste uyardı: Listede İstanbul da var! 2 bölge 11 ilde kar alarmı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meteoroloji üst üste uyardı: Listede İstanbul da var! 2 bölge 11 ilde kar alarmı

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji'den, Marmara ve Ege Bçlgesi dolaylarında yoğun kar ve fırtına yaşanacağına dair uyarı geldi. Bu kapsamda İstanbul, İzmir, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, Antalya, Isparta, Konya, Mersin ve Adana'da kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Aylardır beklenen kar yağışı yurdun birçok bölgesinde etkili olmaya başladı. Öyle ki Meteoroloji art arda uyarılar yaparak, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Son olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın rüzgar, sabah saatlerinden sonra Marmara ve Ege'nin batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (saatte 60-80 kilometre), İstanbul Avrupa yakasında yer yer tam fırtına (saatte 80-100 kilometre) şeklinde esecek. Söz konusu bölgelerde yoğun kar yağışının da yaşanması bekleniyor.

Meteoroloji üst üste uyardı: Listede İstanbul da var! 2 bölge 11 ilde kar alarmı

KAR YAĞIŞI SABAH SAATLERİNDE BAŞLAYACAK

Sabah saatlerinden itibaren İzmir'in iç ve yüksek kesimleri, Manisa'nın yüksekleri ile öğle saatlerinden sonra Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Denizli çevrelerinde kuvvetli kar yağışı görülecek.

Yarın öğle saatlerinden itibaren Antalya'nın yüksekleri ve Isparta ile akşam saatlerine doğru Konya'da kuvvetli, Antalya'nın doğusunun yüksek kesimleri, Isparta'nın doğusu ile Konya'nın güney ve batı ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı etkili olacak.

Mersin ve Adana'nın yüksek kesimlerinde de kuvvetli olması beklenen kar yağışı pazartesi günü Adana'nın yükseklerinde etkisini daha da artırıp yer yer yoğun şekilde etkisini gösterecek.

Meteoroloji üst üste uyardı: Listede İstanbul da var! 2 bölge 11 ilde kar alarmı
Marmara ve Ege Bölgesi'nde yarın fırtına, İzmir, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, Antalya, Isparta, Konya, Mersin ve Adana'da kar yağışı bekleniyor.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA’DAN UYARI

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, ilgili birimlerle Karla Mücadele Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydederek, İstanbulluları meteorolojik gelişmelere ilişkin bilgilendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Meteorolojik verilere işaret eden Yerlikaya, "Pazar günü İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve fırtınanın (60-80 km/s), Avrupa Yakası'nda yer yer tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Lütfen ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olalım." ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya, yarın için bir önemli uyarısının da motosiklet sürücüleri ve motokuryelere olduğunu belirterek, beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle köprü geçişlerindeki olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1621857938817122304

KEREM ÖKTEN'DEN İSTANBUL’A VORTEX UYARISI

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından İstanbulluları uyardı. Pazar gününe dikkat çeken Ökten, “İstanbul'da Pazar günü büyük bir tipi ihtimali var. Kar yağışıyla birlikte fırtına hayatı zorlaştıracak. İstanbul havalimanında uçuşunuz varsa gözden geçirmeniz gerekiyor. Kar vortex şeklinde olacağı için çok yoğun...” dedi.

Meteoroloji üst üste uyardı: Listede İstanbul da var! 2 bölge 11 ilde kar alarmı

VORTEKS NEDİR?

Dairesel şekilde oluşan hava akımına vorteks denir. Hava akımı ile kar yağmasına vorteks kar denilmektedir. Fırtına ile kuvvetli yağışın çok olmasıvorteks kar oluşturmaktadır. Vorteks atmosfer içindeki dairesel ve kendi ekseni etrafında dönen hava akımına vorteks denir.

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...