Meşhur davaların hakimleri dağıtıldı

Meşhur davaların hakimleri dağıtıldı

GÜNDEM Haberleri

Ahmet Şık'ın kitabını toplatan hakim Tüketici Mahkemesi'ne, Ergenekon, Balyoz ve Dink hakimleri ise Asliye Ceza'ya...

Ebru Karatosun- Ankara
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, 888 kişilik kararnamesinin ardından uzun süredir beklenen adli ve idari yargı yetki kararnamelerini önceki gün tamamladı. Kararnamenin detaylarında ilginç isimler yer aldı. Ergenekon, Balyoz ve Hrant Dink suikastına ilişkin yargılamaları yapan ancak daha sonra tenzili rütbe ile farklı yerlere atanan hakimler bundan sonra asliye ceza hakimi olarak görev yapacak.
Kararname ile İstanbul'daki Askeri Casusluk Davası'na bakan İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi (ACM) Başkanlığı'na Selçuk Kaya görevlendirildi. Poyrazköy Davası'na bakan İstanbul 12. ACM Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, HSYK'nın ÖYM'lerin kapatılmasının ardından yayımladığı kararname ile asliye ceza hakimi yapılmıştı. Pınar Selek'in beraat etmesi yönünde görüş bildiren Yılmazabdurrahmanoğlu, bu kararname ile yeniden mahkeme başkanı yapıldı. Yılmazabdurrahmanoğlu bundan böyle İstanbul 21. ACM başkanı olarak görev yapacak. Türbanlı avukatı duruşmaya almayan Ankara 2. Aile Hakimi İlhan Kadıoğlu da tenzili rütbe ile infaz hakimliğine verildi. Fethullah Gülen'in "pasaport iptali" haberi için 5. Sulh Ceza'da, TİB'deki "casusluk" haberi için ise 7. Sulh Ceza'da tekzip kararları veren Süleyman Köksaldı ise Ankara 21. İş Hakimliği'ne gönderildi.
Hrant Dink Davası'na bakan Hakim Rüstem Eryılmaz, Bakırköy ACM Başkanlığı görevinden alınarak, Şanlıurfa Hakimliği'ne atanmıştı. Eryılmaz, Şanlıurfa 5. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olarak yetkilendirildi. Balyoz Davası'nı karara bağlayan İstanbul 10. ACM Başkanı Ömer Diken de tenzili rütbe ile Uşak Hakimliği'ne getirilmişti. Diken, Uşak 5. Asliye Ceza'da yetkilendirildi.
Ergenekon Davasını devralan mahkemenin başkanı Yakup Hakan Günay tenzili rütbe ile Edirne'ye atanmıştı. Eski İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Günay, Edirne 6. Asliye Ceza Hakimi olarak yetkilendirildi. Son kararname ile Küçükçekmece Hakimliği'nden Mersin Hakimliği'ne atanan, gazeteci Ahmet Şık'ın kitabı hakkında toplatma kararı veren Mehmet Karababa ise Mersin 2. Tüketici Mahkemesi Hakimliği'nde görevlendirildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...