Cumhurbaşkanı Erdoğan: 20 senedir başkanlığı savunuyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 20 senedir başkanlığı savunuyorum

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teşekkür ziyaretleri çerçevesinde dün Bursa'daydı.

Cuma namazını Ulu Cami'de kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürüyerek toplu açılış töreninin yapılacağı Atatürk Caddesine geçti. Bir dizi hizmetin açılışını yapan Erdoğan, ardından Bursalılara hitap etti. Cumhurbaşkanının gündeminde başkanlık sistemi tartışmaları, yaklaşan seçimler ve paralel yapı konuları vardı. Erdoğan özetle şunları söyledi:
HOCA MISIN, PATRON MU? nbsp;
"Pensilvanya'daki zat bir Amerikan gazetesine makale yazıyor. Niçin yazıyor? Türkiye'deki bir katılım bankasıyla alakalı. Ya sen hoca mısın yoksa banka patronu musun nesin? Sırtını nereye dayıyor? Acaba bu gazetenin patronları kim, acaba nasıl burada yazdırıyorlar? Hesap başka. Bilesiniz ki güçlü Türkiye istenmiyor ve bunun için her taraf ayağa kalkmış durumda. Bir yandan çözüm sürecini devam ettirirken, diğer yandan kamu düzenini korumak durumundayız."
400 VEKİL ÇIKMALI
"Diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor'. Hayır, ben Cumhurbaşkanı olarak sadece istikbale yönelik kanaatlerimi söylüyorum. Ne diyorum: 7 Haziran'da seçim var, bu seçimlerde biz yeni Türkiye'yi istiyorsak 400 milletvekili vereceğiz. Yeni anayasayı, başkanlık sistemini ve çözüm süreci istiyorsak 400 milletvekilini vermemiz lazım ki gümbür gümbür iktidarda olan bir parti bunu gerçekleştirsin. "Cumhurbaşkanı meydanlara indi' diyorlar, asıl mesele sizin meydanda olmamanız. Benim yerim tam burası, benim yerim milletimin yanı. Asıl sizin bulunduğunuz yere bakın, yanlış yerde duran sizsiniz. Ülkesine ve milletine ihanet içindeki bir çeteyle kol kola yürümek sizi iktidara götürmez, ancak felakete sürükler."
DÖRT DÖRTLÜK CAHİLLER
"Ben belediye başkanlığım döneminden bu yana, ne zaman sorulduysa başkanlık sistemini savundum. Türkiye eğer başkanlık sistemiyle yönetiliyor olsaydı, bugün bulunduğumuz yerin kesinlikle çok daha ilerisinde olurduk. Çünkü mevcut sistem hükümetlere çok ciddi patinaj yaptırıyor. Hele bir de cumhurbaşkanı ile hükümet arasında ciddi görüş ayrılıkları varsa, bu patinaj çok daha fazla oluyor, hatta geriye gidişlere yol açıyor. Eğer 'en ileri demokrasi' diyorsanız Amerika, en ileri ekonomi Amerika, başkanlık sistemiyle buraya ulaşmış. Madem bu gömlek, bu bedene dar geliyor, gelin daha iyisini getirelim. Diyorlar ki 'Başkanlık sisteminde denetim mekanizması yok'. Bunlar gerçekten dört dörtlük cahil. Şu anda Amerika'daki sistemde denetim yok mu? Bir sağlık reformunu sayın Obama yapamadı. Niye? Meclis, Senato yol vermiyor. Ama biz sağlık reformunu ta ne zaman yaptık. Bizim derdimiz başka. Mesela biz çift kamaralı bir parlamento olsun istemiyoruz. Tek kamaralı olsun. Niye? Daha seri olması lazım. Parlamento her zaman o denetim görevini yine yerine getirecektir.''
BU GÜNLER GEÇECEK
"Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Libya'da hangi isim altında olursa olsun o masum insanları katleden, onlara zulmeden zalimlerin yıkılıp gittiği günleri de göreceğiz. Mısır'da masum insanları idama mahkûm edenlerin de yıkılıp gittiğini seyredeceğiz. Sabırla ekşi koruk helva olur. Biz bugüne kadar sabırla çalışarak ne sıkıntıları geride bıraktık. İnşallah bunları da aşacağız. İşte o gün tüm ülkemiz bu kararlı ve fedakâr tavrıyla çok farklı bir yere gelecek. 12 yıl önce mazlumlara yaptığımız yardım 45 milyon dolardı. Şimdi 4,5 milyar dolar. Bakınız, nereden nereye"
5 bin kişiyle tokalaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldığı Bursa Ulucamii'de büyük sevgi gösterisi ile karşılandı. Cami cemaatinin zaman zaman sevgi sözleri ile selamladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük bir sabırla yaklaşık 5 bin kişi ile nbsp;1 saat boyunca müsafaha etti. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...