Merinos ırkı koç rekor fiyata satıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merinos ırkı koç rekor fiyata satıldı

GÜNDEM Haberleri

Balıkesir, Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilen damızlık müzayedesinde satışa çıkarılan 160 koçtan 1 tanesi, 76 bin 100 liradan alıcı buldu

Balikesir’in Bandırma ilçesindeki Koyunculuk Arastirma Enstitüsünde gerçeklestirilen damizlik müzayedesinde satisa çikarilan 160 damizlik koçtan 1 tanesini, 76 bin 100 liradan Manisa’nin Demirci ilçesinden Celal Sevgi aldi. "Biyometri ve Genetik", "Döllenme ve Suni Tohumlama", "Hayvan Yetistirme ve Islahi", "Yemler ve Hayvan Besleme", "Su Ürünleri", "Tarim Ekonomisi Arastirmalari", "Üretim ve Isletme" bölümleriyle çalismalarini sürdüren enstitü, arastirma faaliyetlerinin disinda yetistiricilerin damizlik ihtiyacini da karsiliyor.

Her yil düzenlenen geleneksel damizlik müzayedesinde, Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen yetistiriciler, yerli ve milli irk olan "Karacabey Merinosu"nu alabilmek için adeta birbirleriyle yarisiyor.

Açık artirma 12 bin lira + KDV açilis ile baslarken, Türkiye’nin her bölgesinden gelen çiftçiler kiran kirana kaliteli irki almak için yaristilar. Ilk koç 20 bin 200 liradan satildi. 1935 yilinda Merinos Yetistirme Çiftligi adiyla kurulan ve yillar içinde farkli isimlerle hizmet veren Koyunculuk Arastirma Enstitüsü’nün bünyesinde yetistirdigi, et verimi yüksek merinos ve Bandirma irki koçlari açik artirma usulüyle satisina ülkenin birçok yerinden yetistirici geldi. (İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...