Melih Gökçek, 'Dış güçlerin yeni hedefi Alevi-Sünni kavgası'

- Güncelleme:
Melih Gökçek, 'Dış güçlerin yeni hedefi Alevi-Sünni kavgası'

GÜNDEM Haberleri

Melih Gökçek, 'Dış güçler, doğudaki olayların yatışmasından rahatsız. Türkiye'de Alevi-Sünni çatışmasını çıkartmak istiyorlar' dedi.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası'nın Altınpark Anfa Salonu'nda düzenlediği iftarda; milletvekilleri, bürokratlar ile başkentte hizmet veren yaklaşık 2 bin kişilik şoför esnafı bir araya geldi. Yemekte konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Son 1.5 ay boyunca hep birlikte özellikle Kızılay civarındaki esnaf arkadaşlarımız başta olmak üzere çok büyük sıkıntı çektik. Otobüslerimiz darmadağın edildi, minibüslerimiz kırıldı. Halk otobüslerimizi taşladılar. Bunların hiçbiri tesadüfi değil" dedi. Alevi olduklarını belirterek, birlik çağrısında bulunan durak başkanlarının konuşmaları için teşekkür eden başkan Gökçek, şöyle devam etti: "Dış güçler, doğudaki olayların yatışmasından rahatsız. Türkiye'nin huzura kavuşmaya başladığını gördükleri için yeni bir olay tetikliyorlar. Türkiye'de Alevi-Sünni çatışmasını çıkartmak istiyorlar. Alevi-Sünni etle tırnak gibidir. Bizi bekleyen en büyük tehlike, Alevi-Sünni diye birbirimize takıştırmak olacaktır. Eskiden evleri işaretlerlerdi. Ama ne oldu? Sonra arkasında DHKP-C olduğu anlaşıldı. Hemen bir hafta önce Alevi evlerine yine çarpı koydular. Yine devlet işin üzerine gitti. Halk evlerine mensup olan 2 kişinin kendi evlerini işaretlediği ortaya çıktı. Bu demek değil ki her zaman bunu Alevi yapacak. Sünni'nin içinden de ajan bulunur. Biz şunu bileceğiz, yapan adam ister Sünni, ister Alevi olsun ajandır. Bu tahriklere gelmeyeceğiz."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...