Mardin'den sonra Batman Cezaevi'nde de isyan

/ Kaynak: İHA
Mardin'den sonra Batman Cezaevi'nde de isyan

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Siyasi suçlardan tutuklu bulunan kadınlar, kaldıkları koğuşta yangın çıkarttı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Batman Çamlıca Mahallesi'nde bulunan M tipi kapalı cezaevinde, siyasi kadın mahkumların bulunduğu koğuşta yataklar ateşe verildi. Koğuştan dumanların yükselmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangın olayının duyulması üzerine çok sayıda tutuklu ve hükümlü yakını, cezaevi önüne akın etti. Batman Valisi Ahmet Turhan da, cezaevine gelerek incelemede bulundu. nbsp; nbsp;
nbsp; Cezaevi önünde açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Batman Şube Başkanı Osman Künteş, "Kadınların bulunduğu koğuşta yangın çıktı. Dünde Bilal Doğan isimli 20 yaşındaki bir tutuklu bedenini ateşe vererek kendini ağır yaraladı. Bugün de kadınlar koğuşunda yangın çıktı. İtfaiye müdahale etti. Şu ana kadar ölü ya da yaralı yok" dedi. nbsp;
Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan siyasi tutuklular da, Diyarbakır'da düzenlenmek istenen "Özgürlük için Demokratik Direniş" mitingine izin verilmemesi ve polisin müdahalesini protesto etmek amacıyla bulundukları D-10 koğuşunu ateşe vermiş; 1 kişi yaralanmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...