Mardin'de bir dükkanı sahibi ile birlikte yaktılar

Mardin'de bir dükkanı sahibi ile birlikte yaktılar

GÜNDEM Haberleri

Mardin'de Kobani eylemleri: Göstericiler her tarafı ateşe verdi. Bir dükkanı içindeki sahibi ile yaktılar. Bir kaç ilçede sokağa çıkma yasağı var.

Mardin Kızıltepe kobani için eylemler alevlenerek devam ediyor. Dükkanları ateşe vermdiler hatta bir dükkanı içindeki sahibi ile yaktılar. Mardin'in Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur ilçelerinde valilik kararıyla saat 17.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ilçelerde polis, camiler ve belediyelerden yapılan anonslarla halka duyuruldu.Öte yandan Diyarbakır'da dün geceden beri olaylar aralıksız olarak sürüyor. Kentin merkez Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde barikatlarla yol kapatan göstericiler, polisle çatıştı. Çöp konteynırları, trafik yön levhaları ve taşlarla yol kapatan göstericiler, ateşlerde yaktı. Polis, her yerde göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti.
Diyarbakır'ın en önemli caddesi Ekinciler üzerinde de göstericiler yolu barikatlarla kapattı. Cadde araç trafiğine kapatılırken, polisler gaz bombası ile gruplara müdahale etti. Olaylar nedeniyle cadde üzerindeki esnaf iş yerlerini kapattı. Göstericiler bankaların ATM'lerini taş atarak kullanılamaz hale getirdi. Polisin müdahalesiyle cadde üzerinden ara sokaklara kaçan göstericiler, bir süre sonra yeniden çıktıkları caddeyi barikatlarla kapattı. Diyarbakır'da olaylar devam ederken, kent üzerinde polis helikopterleri sürekli uçuş gerçekleştirdi.
BATMAN'DA 1 ÇOCUK SİLAHLA YARALANDI
Batman'da dün geceden beri devam eden olaylarda 1 kişi tabanca ile açılan ateşte yaralandı. Atatürk Parkı köşesinde meydana gelen olayda 13 yaşlarında olduğu belirtilen ve adı öğrenilemeyen bir çocuk vücuduna isabet eden 2 kurşunla ağır yaralandı. Kentte özel bir hastanede ameliyat edilen yaralının yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor.
BANKA ATM'LERİNE SALDIRI
Kentteki olaylarda göstericiler, PTT binası, banka şubeleri ve bir markete taş ve molotoflarla saldırdı. Devam eden olaylar sırasında göstericiler bankaların ATM'lerine taşlı saldırılar düzenledi. ATM'ler yerinden sökülürken, kullanılmaz hale geldi.
Kentte bir çocuğun Hüda-Par binası yakınlarında tabancayla vurulması ve dün gece parti binası önündeki iki aracın ateşe verilip yakılması üzerine, polis parti binası önünde zırhlı araçlarla önlem aldı.
NUSAYBİN'DE OKULLARA SALDIRILDI, İPEKYOLU KAPATILDI
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün gece aydınlatma direkleri devrilerek, mazot tanklarıyla barikatlar kurulan uluslararası İpekyolu halen kapalı bulunuyor. İpekyolu üzerine çıkıp gösterilerini sürdüren gruplara polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. İpekyolu üzerindeki olaylar gün boyu sürerken, uzun araç kuyrukları oluştu.
Nusaybin ile merkezinde ise göstericiler, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Vilayetler Birliği Anaokulu, Hükümet Konağı ve PTT şubesine taşlarla saldırıp, binalara hasar verdi. Bir dershaneye molotoflu saldırıda bulunan göstericiler, Otogar kavşağında bir aracı da ateşe vererek yaktı. İlçede göstericilerin barikatlarla yol kapatıp, müdahale eden polislerle çatışmaları sürüyor.
SİİRT'TE JANDARMA ÖNLEM ALDI
Siirt'te toplanan ve aralarında Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişilik grup Ak Parti il binasına yürüyüşe geçti. Önlem alan polis, yürüyüşe izin vermeyince Başkan Bakırhan ile polis yetkilileri arasında tartışma çıktı. Polisin dağılın uyarısı üzerine bazı gruplar polise taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Polis, gruplara gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti.
Olayların devam etmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığı'ndan Jandarma Özel Harekat Timleri kent merkezine inerek, şehrin önemli bölgelerinde önlem aldı. Jandarma ekipleri Ak Parti binasına yürümek isteyen gruplara da müdahale etti.
Siirt'in Barış Mahallesi'ndeki Sağlık Ocağı ile 18 Mart İlkokulu, İnönü İlkokulu molotoflu saldırıya uğradı. Okullarda büyük hasar meydana gelirken, alevlere itfaiye ekipleri müdahale etti. Siirt'te ayrıca trafiğe kapalı olan Güreş Caddesi üzerindeki banka şubelerinin ATM'lerine taşlı saldırı düzenlenip hasar verildi. Polis olaylara karışan 6 kişiyi gözaltına aldı.
İDİL'DE OKUL YAKILDI, ATATÜRK BÜSTÜ TAHRİP EDİLDİ
Şırnak'ın İdil İlçesi'nde göstericiler Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Atatürk Ortaokulu'na molotoflu saldırı düzenleyip, okul bahçesindeki Atatürk büstüne saldırdı. Okulun bazı bölümlerinde çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürdü.
Kepenklerin kapalı olduğu bugün ilçe merkezinde yolları kapatıp gösteri yapan gruplar polise molotof, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polis ise gruplara gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti.
POLİS: ADAM GİBİ TAŞ AT
Bu arada panzerleri taş yağmuruna tutan göstericilere polis anons yaparak, "Adam gibi taş at" diye seslendi. İlçede olaylar gün boyu sürdü.
TUNCELİ'DE ERZİNCAN VE ELAZIĞ YOLLARI KAPATILDI
Tunceli'de yaklaşık 2 bin kişi Cumhuriyet Meydanı'ndan kent girişindeki Mameki Köprüsü girişindeki kavşağı IŞİD aleyhine sloganlar atarak yürüdü. Burada Tunceli-Elazığ ve Tunceli-Erzincan karayolunu oturma eylemi yaparak kapatan protestocular araçların geçişine yaklaşık 30 dakika izin vermedi. Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un yaptığı konuşmada, "Dersim halkı Kobani halkı ile birlikte direnmeye mücadele etmeye sonuna kadar devam edecektir" dedi. Konuşmanın ardından protestocular bölgeden dağıldı.
KIZILTEPE'DE 16 YARALI
Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde esnaflar kepenk açmazken, olaylar gün boyu sürdü. İlçe merkezinde gösteri yapan gruplar yolları kapatırken bir grup ise uluslararası İpekyolu'nu barikatlarla kapattı. Polis, molotof ve taş atan göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Çıkan olaylarda 16 kişi yaralandı.
HÜDA-PAR'A POMPALI İLE ATEŞ AÇILDI
Kızıltepe'deki olaylarda Hüda-Par ilçe binasına pompalı tüfekle ateş açıldığı iddia edildi. Parti yetkilileri açılan ateşte 2 kişinin yaralandığını söyledi.
ELAZIĞ'DA OTURMA EYLEMİ
Elazığ'da DBP'liler Hozat Garajı'nda toplanıp PTT Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında polis ile protestocular arasında itişmeler yaşandı. Burada DBP il başkanı Kürtçe konuşurken yanına yaklaşan bir kişi "Türkçe konuş anlamıyoruz" dedi. Gruptakilerin 'Kürdistan' diye bağırması üzerine bu kişi 'Ne Kürdistan'ı' diye tepki gösterince polis tarafından uzaklaştırıldı. Daha sonra oturma eylemi yapan grup dağıldı.
##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...