Maraş'ta korkutan tahrIk!

Maraş'ta korkutan tahrIk!

GÜNDEM Haberleri

Sosyal medyadan örgütlenen grup, "Suriyelileri istemiyoruz" sloganlarıyla ortalığı yakıp yıktı!..

Suriye'den kaçıp Kahramanmaraş'a sığınanların suç işleyip huzursuzluğa yol açtığını ileri süren yaklaşık 2 bin kişi, sosyal medyadan örgütlenip önceki akşam olay çıkardı. Mültecileri hedef alan grup, yol kesip etrafa zarar verdi. Suriyelilerin şehri terk etmesini isteyen kalabalık, linç girişiminde de bulundu. Olaylara polis ve jandarma müdahale etti. 1980 darbesi öncesi üzücü olayların yaşandığı kentte benzer vakaların önüne geçmek için dün sağduyu çağrısı yapıldı. İş dünyası, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri, "Suriyeliler, kadim medeniyetin bir parçası. Çanakkale başta olmak üzere birçok cephede omuz omuza çarpışarak şehit oldular. Huzuru bozanlar zaten sınır dışı ediliyor. Vatandaşlarımız provokatörlere alet olmasın" çağrısında bulundu. nbsp;
ADANA'DA DA SATIRLI SALDIRI
Adana Seyhan'da da dün akşam saatlerinde elleri satırlı, yüzleri maskeli kimliği belirsiz kişiler, Suriyeli sığınmacıların açtığı işyerlerini basıp, camlarını kırdı, ürünlerini tahrip etti. Suriyeli esnaf da saldırganlara karşılık vermek isteyince, kısa süreli arbede yaşandı. Saldırganlar daha sonra ara sokaklara kaçarak, izlerini kaybettirdi. Bölge sakinleri, Suriyelilerin kendilerini sık sık tehdit ettiğini ileri sürerek can güvenliklerinin olmadığını söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...